Facebook Linkedin Twitter
Recept: gepofte aardappel

Gepofte aardappel met zure room

 Wat heb je nodig (voor 4 personen)

  • 4 kruimelige grote aardappelen
  • zure room (125 ml)
  • bosuitje in ringen gesneden of bieslook

Wat moet je doen

Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de aardappel goed schoon en wikkel hem in aluminiumfolie. Pof de aardappelen in ongeveer 1 uur gaar in de oven. Ze zijn gaar als je er met een aardappelschilmesje makkelijk in kunt prikken. Verwijder de folie en snij de aardappel aan de bovenkant iets in en trek de delen een stukje uit elkaar. Schep op iedere aardappel een lepel zure room en strooi er wat bosui ringetjes of bieslook over. Eventueel kun je er ook nog wat peper over doen.

Serveer deze gepofte aardappelen met een lekkere salade, wat sperziebonen en een biefstukje. Een heerlijke maaltijd!

Waarom aardappelen

Aardappelen zitten regelmatig in het verdomhoekje. Ze zouden dik maken en dus vermijden veel mensen ze. Maar de aardappel is juist super gezond. Lees hier meer over de aardappel

Interessant? Delen met je vrienden ››