Facebook Linkedin Twitter
Recept gepofte aardappel: Recept gepofte aardappel

Recept gepofte aardappel

Aardappelen zijn gezond en ze zouden veel vaker op het menu mogen staan. Ook  als je wilt afvallen is de aardappel aan te raden. Veel mensen zijn bang voor de koolhydraten maar de aardappel bevat juist koolhydraten die je nodig hebt. Je kunt beter op snoep en snacks bezuinigen dan de aardappel laten staan. Ook kinderen met overgewicht mogen van de kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! gewoon aardappelen eten. Gekookt of zoals hier een keertje gepoft.

Gepofte aardappel met zure room (4p.)gepofte aardappel goed voor kinderen met overgewicht

 Wat heb je nodig

  • 4 kruimelige grote aardappelen
  • zure room (125 ml)
  • bosuitje in ringen gesneden of bieslook

Wat moet je doen

Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de aardappel goed schoon en wikkel hem in aluminiumfolie. Pof de aardappelen in ongeveer 1 uur gaar in de oven. Ze zijn gaar als je er met een aardappelschilmesje makkelijk in kunt prikken. Verwijder de folie en snij de aardappel aan de bovenkant iets in en trek de delen een stukje uit elkaar. Schep op iedere aardappel een lepel zure room en strooi er wat bosui ringetjes of bieslook over. Eventueel kun je er ook nog wat peper over doen.

Serveer deze gepofte aardappelen met een lekkere salade, wat sperziebonen en een biefstukje. Een heerlijke maaltijd!

Waarom aardappelen

Aardappelen zitten regelmatig in het verdomhoekje. Ze zouden dik maken en dus vermijden veel mensen ze. Maar de aardappel is juist super gezond. Lees hier meer over de aardappel.

Interessant? Delen met je vrienden ››