Facebook Linkedin Twitter
Recept gevulde champignons: Recept gevulde champignons

Recept Gevulde champignons.

Dit zijn van die kleine receptjes war de kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! dol op zijn.  Geen ingewikkeld gedoe, zo klaar en heerlijk. Als hapje bij de borrel maar ook als voorgerecht bij een diner. Zo klaar, en super lekker! Ook heel leuk om met kinderen te maken omdat het zo gemakkelijk is.gevulde champignons maken met kinderen

Wat heb je nodig:

  • 8 grote kastanjechampignons
  • 1 kleine rode ui
  • 2 eetlepels kruidenroomkaas
  • 2 eetlepels geraspte kaas
  • boter om in te bakken
  • peper & zout

Wat moet je doen:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Borstel de champignons schoon en verwijder het steeltje. Hol de zijkanten iets uit zodat je een mooie opening hebt. Snijd de steeltjes fijn en snipper het uitje. Doe een beetje boter in een koekenpan en fruit hierin het uitje rustig aan tot deze glazig is. Voeg dan de fijngesneden steeltjes van de champignon toe. Als deze zacht is voeg je 2 eetlepels kruidenroomkaas toe en zet je het vuur uit. Zorg dat de kruidenroomkaas helemaal gesmolten is en breng dit mengsel op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel over de champignons en verdeel hierover ook de geraspte kaas. Zet de gevulde champignons op een met bakpapier bekleedde bakplaat en schuif het geheel de oven in. Bak in ongeveer 8 á 10 minuten gaar. Garneer eventueel met een beetje peterselie. Eet smakelijk!

De kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! vinden het belangrijk dat kinderen leren dat er naast de chips ook nog andere mogelijkheden bestaan om een keer iets lekkers te eten op bijvoorbeeld de zaterdagavond. Dat je met groentes ook heerlijke dingen kunt maken. En de kinderen vinden het super leuk om te koken en te bakken en zijn vaak trots op het resultaat. En, heel fijn, ze smullen van wat ze gemaakt hebben!

Interessant? Delen met je vrienden ››