Facebook Linkedin Twitter
Recept gevulde courgette: Recept gevulde courgette

Recept gevulde courgette

Dit gerecht is heerlijk en het leukste is je kunt het van te voren klaar maken en dat scheelt werk. Want als je dan thuis komt na een drukke dag hoef je alleen de oven maar even aan te zetten en wat zilvervliesrijst te koken. Wel zo fijn na een dag hard werken toch? de kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! zijn dan ook groot fan van dit gerecht. Ze variëren ook wel eens en maken de vulling dan niet met gehakt maar met kipfilet. Ook lekker!

Gevulde courgettes (voor 4 personen)gevulde courgettes Spruitjes en Zo!

Wat heb je nodig

  • 200 gram mager rundergehakt
  • 4 courgettes
  • 1 rode paprika
  • 3 tomaten of een blikje tomatenblokjes
  • 3 uien
  • theelepel paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • peterselie fijngehakt
  • 100 gram geraspte kaas
  • peper en zout

Wat moet je doen:

Verwarm de oven op 180 graden. Was de tomaten en snij deze in kleine stukjes. Pel de uien en knoflook en snijd ook deze in kleine stukjes. Maak ook de paprika schoon en snijd deze in kleine blokjes. Bak het gehakt rul. Voeg de uien, de knoflook, de tomaten, paprika en de kruiden erbij. Laat op lag vuur ongeveer 5 minuten sudderen. Was de courgettes, kook ze even voor in een pan met ruim water en snij ze doormidden, hol ze voorzichtig uit. Strooi er een beetje zout in. Meng het courgettevlees door het gehaktmengsel en vul hiermee de uitgeholde courgettes. Bestrooi de courgettes met de kaas en de fijngehakte peterselie. Zet de vervolgens zo’n 25 minuten in de oven.

Lekker met zilvervliesrijst

Waarom courgette

Courgettes zijn als verse groente bijna onverslaanbaar als het aankomt op het hoge gehalte aan mineralen. Ze zijn rijk aan kalium en arm aan natrium. Ook bevatten ze veel magnesium, vitamine B1 en, met name veel vitamine B9. Hierdoor hebben ze een bloeddrukverlagend effect en helpen ze bij de preventie of bij de behandeling van hart- en vaatziekten. Bijkomend voordeel van deze groente is dat hij heel erg caloriearm is. Per 100 gram levert hij slechts 50 kcal. Het is ook een makkelijke groente, koken, bakken, in stoofpotjes, soepjes het kan allemaal met de courgette. Lekker eten dus die courgette.

Ook kinderen kunnen de smaak van courgette vaak wel waarderen. Dit recept vinden ze dan ook vast erg lekker. De kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! zien vaak dat kinderen het spannend vinden nieuwe smaken te proberen. Dat geeft niets, je mag iets best spannend vinden, maar je moet het wel doen! Stimuleer als ouder het proeven van nieuwe voedingsmiddelen dan ook altijd en geef hierin het goede voorbeeld. Hulp nodig? Plan dan een afspraak met een kindereetcoach.

Interessant? Delen met je vrienden ››