Facebook Linkedin Twitter
Recept gevulde kiwi: Recept gevulde kiwi

Recept gevulde kiwi

Nou…recept…Beetje groot woord voor dit grappige toetje. Maar vooruit, je moet er wel iets voor doen. Maar dan heb je ook wel iets lekkers. Toetjes zijn vaak ijs of pudding, maar dat kan volgens de kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! ook anders. Dit leuke toetje is daar het bewijs van.

Recept gevulde kiwi

kiwi recept Spruitjes en Zo!Wat heb je nodig:

  • aantal kiwi’s
  • wat fruit naar keuze

Wat moet je doen:

Snij een klein plakje van de onderkant van de kiwi af zodat hij kan staan. Snij de bovenkant eraf en hol de kiwi uit. Het binnenste van de kiwi snij je samen met je fruit naar keuze heel klein. Dit stop je dan weer in de kiwi. Je kiwi is zo een klein ‘glaasje’

Dit recept kun je heel leuk samen met kinderen maken. Samen koken is volgens de kindereetcoaches van Spruitjes en zo! heel belangrijk. Van koken leren kinderen. Bovendien is uit diverse onderzoeken gebleken dat het zelf maken kinderen ook aanzet tot eten. Dus ga lekker de keuken in samen met je kind. Ook al sje kind overgewicht heeft is het belangrijk om samen met je kind te koken. Op die manier leert je kind ook wat er in een gerecht gaat en tijdens het koken kun je er samen ook nog over praten en dat is altijd goed.

 

Interessant? Delen met je vrienden ››