Facebook Linkedin Twitter
Recept: gevulde paprika

Recept: Gevulde paprika (4 p.)

Wat heb je nodig

  • 4 rode paprika’s (beetje grote)
  • 1 gele paprika
  • 500 gram mager rundergehakt
  • 2 rode uien
  • 1 prei
  • 1 groot blikje tomatenpuree
  • ketjap manis (grote scheut)
  • 1 teen knoflook
  • paprika poeder
  • peper en zout
  • 350 gram zilvervliesrijst
  • beetje geraspte kaas

 Wat moet je doen

Was de rode paprika’s en zet ze in een pan met water, kook ze ‘gaar’. (niet te gaar, ze moeten nog wel kunnen staan) Kook de rijst ondertussen. Snijd de prei, de uien en de gele paprika in stukjes. Bak alle overige ingrediënten in een wok met wat olie, behalve het gehakt en de kaas. Rul het gehakt in een andere pan en voeg als het gehakt klaar is bij de groentemix toe.  Even goed meebakken. Als de rijst gaar is ook bij gehakt/groente mengsel voegen. Snijd van de rode paprika’s een dekseltje af en maak ze hol. Vul de paprika’s en strooi er wat kaas over, hoedje er (eventueel) weer op en nog even afbakken in oven voor 10 minuutjes (200 graden)

Ik ben dol op gevulde paprika’s, en was dan ook erg blij met dit recept dat ik tegenkwam. Van wie het origineel is weet ik helaas niet, en inmiddels is er ook wel wat aan veranderd maar het is een makkelijk en lekker gerecht. Grote voordeel is weer dat je het van te voren kunt klaarmaken.

Waarom paprika

Paprika is een groente en is daarom goed voor je gezondheid. Net als andere groentesoorten bevat paprika veel vezels en voedingsstoffen en weinig calorieën. Rode paprika bevat 2 maal zoveel  vitamine C als groene paprika. Ook is de rode wat zoeter. Paprika is familie van de pepers en bevat veel van de rode kleurstof capsanthine.   Veel groente en fruit eten verlaagt het risico op chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker (darmkanker).

Interessant? Delen met je vrienden ››