Facebook Linkedin Twitter
Recept gewokte biefstuk reepjes met sugarsnaps: Recept gewokte biefstuk reepjes met sugarsnaps

Recept gewokte biefstuk reepjes met sugarsnaps

De kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! vinden wokken een mooie manier van bereiden. Dit wok gerecht is dan ook een aanrader. Lekker met biefstukreepjes en sugarsnaps. De kindereetcoaches hebben echter wel een tip voor je, of beter gezegd een waarschuwing. Als je gaat wokken gebruik dan geen olijfolie maar een speciale wok olie. Olijfolie kun je maar tot een bepaald punt verhitten daarna ontstaan er gezondheidsrisico’s. Wok olie is bestand tegen de hoge temperaturen die gehaald worden tijdens het wokken. Dus pas je olie even aan.

Gewokte biefstuk reepjes met sugarsnaps (2 p.)

 Wat heb je nodigrecept met sugarsnaps Spruitjes en Zo!

  • 2 biefstukken in reepjes
  • 1 grote gesnipperde ui
  • 1 theelepel knoflookpasta
  • 1/2 kop ketjap manis
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 400 gram sugarsnaps

Wat moet je doen

Een marinade maken van de ketjap, knoflook, ui gemberpoeder en sambal. Biefstuk in reepjes snijden en door de marinade roeren en in de koelkast minimaal een uur laten marineren. Sugarsnaps schoonmaken en  beetgaar koken. In een wok de biefstuk met alle marinade en de sperziebonen wokken. Biefstuk niet te gaar bakken.

Een makkelijk en smakelijk recept. Wil je nog meer groente toevoegen kies dan voor rode en/of gele paprika als aanvulling.

Waarom sugarsnaps

Sugarsnaps vallen onder de peulvruchten, ze hebben een wat zoetere smaak en zijn zeer geschikt om mee te wokken. Bovendien zijn ze heel gemakkelijk in gebruik, want doppen hoeft niet je kunt ze in het geheel gebruiken. Sugarsnaps zijn buitengewoon gezond. Ze bevatten geen vetten, zitten barstensvol voedingsvezels, foliumzuur, bètacaroteen, vitamine C, vitamine K, fosfor en ijzer. Dus kies eens voor sugarsnaps zoden we zeggen.

De kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! weten hoe het is binnen een gezin. Druk! Het ene kind gaat sporten, de andere loopt zijn krantenwijk, dan is er een feestje of moet je al ouder op twee plekken tegelijk zijn. Eten en dan met name gezond eten schiet er vaak bij in. De kindereetcoaches willen je met makkelijke recepten laten zien dat gezond koken niet ingewikkeld hoeft te zijn. Is er sprake van overgewicht bij je kind dan is gezond eten helemaal belangrijk. Tijdens de begeleiding krijg je als ouders dan ook heel veel praktijkgerichte oplossingen zodat je thuis direct aan de slag kunt met een gezondere leefstijl. Voor meer informatie neem gerust contact op.

 

Interessant? Delen met je vrienden ››