Facebook Linkedin Twitter
Recept goulashsoep: Recept goulashsoep

Recept goulashsoep

de maaltijden die je eet moeten voedzaam zijn. Je moet voedingsstoffen binnen krijgen en na het eten een vol gevoel hebben. Dat is de mening van de kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! Daarom zijn ze ook zo dol op dit recept. Een heerlijke echt stevige maaltijdsoep. het kost even tijd, dat geven we direct toe maar och…dan heb je ook echt iets. Een pan vol liefde en heerlijkheid! En maak gewoon direct twee flinke pannen, dan kun je heel wat porties invriezen. Dat scheelt je de volgende keer weer tijd.

Recept goulashsoepgoulashsoep lekker en voezaam recept Spruitjes en Zo!

Wat heb je nodig:

  • 500 gram runde poulet
  • 3 flinke uien
  • 3 rode paprika’s
  • 3 tenen knoflook
  • 30 gram boter
  • 70 gram tomatenpuree (blikje)
  • 1-2 eetlepels paprikapoeder
  • 2 eetlepels bloem
  • 1,5 liter water
  • 3 runderbouillontabletten
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 vastkokende aardappels

Wat moet je doen:

Bestrooi het vlees met peper en zout. Snijd de uien in halve ringen, de paprika’s in reepjes en de knoflook fijn. Verhit de boter in een soeppan en bak het vlees rondom in 3 minuten bruin.
Bak de ui, knoflook en paprika 5 minuten mee. Voeg de bloem, het paprikapoeder en de tomatenpuree erbij en bak 2 minuten mee. Voeg het water met de bouillontabletten en laurier toe en breng aan de kook. Laat ca. afgedekt 2 1/2 uur koken op laag vuur. Schil ondertussen de aardappels, snijd ze in blokjes. Voeg toe en laat 30 minuten meekoken.

Dit recept komt bij de website van mijn recepten boek vandaan.

Als kindereetcoaches zien we regelmatig dat ouders het druk hebben en dat het gezonde eten wel iets is dat ze willen maar dat niet altijd lukt. Dat is jammer, en ook absoluut niet hoeft. er zijn vast wel momenten waarop je gezond kunt koken. Deze soep duurt uren. Lekker om op een winterse koude weekend dag te maken. Zoals gezegd, maak dan direct meer en vries het in. Ook op andere dagen dat je tijd hebt kun je meer koken dan je nodig hebt en porties invriezen. Maar ook restjes zijn handig om op die manier te bewaren. Zo heb je op drukke momenten een voorraad.

 

Interessant? Delen met je vrienden ››