Facebook Linkedin Twitter
Recept: goulashsoep

Goulashsoep

Wat heb je nodig:

  • 500 gram runde poulet
  • 3 flinke uien
  • 3 rode paprika’s
  • 3 tenen knoflook
  • 30 gram boter
  • 70 gram tomatenpuree (blikje)
  • 1-2 eetlepels paprikapoeder
  • 2 eetlepels bloem
  • 1,5 liter water
  • 3 runderbouillontabletten
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 vastkokende aardappels

Wat moet je doen:

Bestrooi het vlees met peper en zout. Snijd de uien in halve ringen, de paprika’s in reepjes en de knoflook fijn. Verhit de boter in een soeppan en bak het vlees rondom in 3 minuten bruin.
Bak de ui, knoflook en paprika 5 minuten mee. Voeg de bloem, het paprikapoeder en de tomatenpuree erbij en bak 2 minuten mee. Voeg het water met de bouillontabletten en laurier toe en breng aan de kook. Laat ca. afgedekt 2 1/2 uur koken op laag vuur. Schil ondertussen de aardappels, snijd ze in blokjes. Voeg toe en laat 30 minuten meekoken.

Dit recept komt bij de website van mijn recepten boek vandaan.

 

Interessant? Delen met je vrienden ››