Facebook Linkedin Twitter
Recept havermout met appel en kaneel: Recept havermout met appel en kaneel

Recept havermout met appel en kaneel

De kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! zijn fan van havermout. Havermout is namelijk een prima ontbijtproduct. Het vult goed en levert veel vezels. Omdat het belangrijk is om ervoor te zorgen dat het ontbijt voedzaam is, gebruiken zij vaak havermout als ontbijt. Onderstaande recept is erg lekker en zo klaar. Je kunt het ook de avond van te voren klaar zetten dan hoef je het ’s ochtends alleen nog maar te verwarmen. Scheelt weer tijd.

Recept havermout met appel en kaneel (1p.)

Wat heb je nodigappel met havermout goed voor kind met overgewicht

  • 200 ml melk
  • 1 appel
  • 5 eetlepels havermout
  • beetje kaneel

Wat moet je doen

Verwarm de melk met de 5 eetlepels havermout en roer af en toe. Als het kookt laag zetten en even laten koken. Schil ondertussen de appel en snijd hem in blokjes. Doe de appelblokjes in een kom en giet de havermoutpap erbij. Beetje kaneel erover en goed door roeren.

Zeker voor kinderen met overgewicht is het belangrijk om het ontbijt goed vullend te maken. Op die manier weten de kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! wordt er de rest van de dag minder gesnoept. Heeft jouw kind overgewicht en willen jullie er samen iets aan doen? Neem dan contact op met een kindereetcoach bij jullie in de buurt.

Interessant? Delen met je vrienden ››