Facebook Linkedin Twitter
Recept havermout met kokos: Recept havermout met kokos

Recept havermout met kokos

Je ontbijt is belangrijk. Het moet voedzaam zijn, goed vullen en voldoende energie leveren. Volgens de kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! zit dat met dit recept wel goed. Havermout bevat lekker veel vezels en behalve havermout zit er ook nog banaan in. Daarbij, dit is gewoon een heerlijk ontbijt!

Havermout met kokos (2p.)kokos met havermout recept Spruitjes en Zo!

 Wat heb je nodig

  • 400 ml kokosnootdrank (Alpro)
  • 80 g havermout
  • 1 tl vanille extract
  • 1-2 el kokosrasp
  • 1 banaan
  • 2 el aardbeienjam

Wat moet je doen

Laat de kokosnootdrank, havermout en vanille extract een nacht weken in een steelpan. Zet de steelpan in de ochtend op het vuur en laat het al roerend in 3-5 minuten gaarkoken. Verdeel de havermout over twee kommen en voeg de kokosrasp, banaan en jam toe.

Dit recept is zo makkelijk en smaakt ook heerlijk. Havermout vult lekker goed en omdat er hier ook nog eens banaan aan toe gevoegd is denk ik niet dat je voorlopig trek zult hebben. Met recht een lekker stevig ontbijt.

Een prima ontbijt ook om je kinderen voor te zetten. Voor alle kinderen, maar zeker voor kinderen met overgewicht is het belangrijk om goed en gezond te ontbijten. Een goed ontbijt voorkomt namelijk snoepen en snaaien. Dit ontbijt zorgt ervoor dat je lekker vol zit, en als je vol zit is er geen ruimte voor snoep. De kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! zien heel veel kinderen met overgewicht en het ontbijt is altijd een onderwerp van gesprek tijdens de consulten.

 

Interessant? Delen met je vrienden ››