Facebook Linkedin Twitter
Recept: havermout mug cake

Havermout mug cake (1 p.)

 Wat heb je nodig

  • Halve rijpe banaan
  • 1 ei
  • 2 el havermout
  • 0,5 tl bakpoeder
  • Handje blauwe bessen (of ander fruit dat je lekker vindt)
  • 1 el gehakte hazelnoten (of andere noten)
  • 1 el geraspte kokos
  • Snuf kaneel
  • Snuf zout

Wat moet je doen

Neem een ovenvaste vrij grote mok of schaaltje en prak de halve banaan glad met een vork.  Meng het ei er doorheen. Voeg de havermout, het bakpoeder, een snuf zout en kaneel bij het banaan-ei-mengsel en roer het goed door. Voeg de gehakte hazelnoten, de geraspte kokos en wat blauwe bessen toe. Meng het nog even kort. Zet de mug cake 2 minuutjes in de magnetron (1000 watt) of zet hem 15 minuutjes in de oven op 180 graden. Keer de mug cake om op een bordje of eet het zo uit de mok op.

Persoonlijk ben ik dol op havermout. Het vult goed, ik kan de hele morgen lekker werken zonder honger gevoel en dat is er fijn. Maar daarnaast smaakt het ook lekker, zeker als je lekker fruit toevoegt. Dit recept uit Pauline‘s keuken is echt lekker, en heel fijn, je kunt het de avond van te voren al klaar maken. Hoeft het ’s ochtends alleen nog maar even in de oven. Wat ik persoonlijk net even iets lekkerder vind dan de magnetron.

Interessant? Delen met je vrienden ››