Facebook Linkedin Twitter
recept havermout pannenkoekjes: Recept havermout pannenkoekjes

Recept havermout pannenkoekjes

Havermout heeft lange tijd een beetje een oubollig imago gehad, maar dat is voorbij. Havermout is hip en trendy. De kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! waren altijd al fan van havermout. Het is voedzaam en levert veel goede voedingsstoffen. De meeste mensen kennen het we van de welbekende havermoutpap, maar wist je dat je er ook pannenkoekjes mee kunt bakken? We geven je een lekker recept. Voor de snoepers onder ons, denk eraan…het blijven pannenkoeken. Dat ze van havermout zijn gemaakt betekent niet dat je ze onbeperkt mag eten. Dat gaat je trouwens ook niet lukken, want ze vullen heel goed en maken dat je snel vol zit. Een stevig ontbijt of lunch gerecht dus.

Havermout pannenkoekjes (6 stuks)

Wat heb je nodig:havermout pannenkokejes gezond voor kinderen met overgewicht

  • 35 gram havermout
  • 1 rijpe banaan
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 snufje zout
  • 1 eetlepel honing
  • scheutje melk
  • olie (om in te bakken)

Wat moet je doen:

Maal de havermout fijn in een keukenmachine of met een staafmixer. Snij de banaan in stukjes en voeg toe aan de havermoutmeel. Maal dit samen fijn. Kluts het ei en voeg toe aan het havermoutmengsel. Voeg hier kaneel, bakpoeder, zout en honing aan toe en mix tot een glad beslag. Voeg een scheutje melk toe als het beslag te dik is. Verhit de olie in de pan en bak in de pan 3 kleine pannenkoekjes tegelijkertijd. Draai de pannenkoekjes zodra in het beslag luchtbellen ontstaan.

Bron: Puur gezond

Vaak denken ouders waarvan een kind overgewicht heeft, dat lekker eten zoals pannenkoeken uit den boze is. Maar dat is niet zo. De kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! laten je tijdens een traject inzien dat het af en toe genieten ook heel belangrijk is. Het niet mogen van iets werkt niet. Het aanpassen van iets werkt wel. Wat eet je, pannenkoeken met stroop of deze havermout pannenkoekjes met banaan en kaneel. Genieten mag, maar gebruik wel je gezonde verstand. heb je hulp nodig bij het aanpassen van jullie eetgewoontes, neem dan zeker contact op met een kindereetcoach bij jou in de buurt.

 

Interessant? Delen met je vrienden ››