Facebook Linkedin Twitter
Recept: huzarensalade

Huzarensalade

Wat heb je nodig

  • 2 eieren gekookt
  • 1 appel
  • 3 augurken, zoetzuur
  • 10 zilveruitjes
  • 200 gram casselerrib
  • klein blikje doperwten
  • 1 el wijnazijn
  • 4 el mayonaise
  • 8 cherrytomaatjes
  • 75 gram veldsla

Wat moet je doen:

Schil de aardappelen en snij deze in blokjes. Kook ze gaar in ongeveer 5 minuten. Kook de eieren. Schil de appel en snij deze in blokjes. Snijd ook de augurken in stukjes en halveer de zilveruitjes indien nodig. Meng deze ingrediënten samen met de doperwten. Snijd de casselerrib in blokjes en voeg deze ook toe. Als de aardappelen gaar zijn giet je ze af en laat je ze even afkoelen, vervolgens kun je ze ook toevoegen. Maak een sausje van de wijnazijn en de mayonaise. Voeg deze toe aan de salade. Maak op een bordje een bedje van veldsla en stort de salade daar bovenop. De eieren en de cherrytomaatjes kunnen als garnering worden toegevoegd. Laat de salade afkoelen in de koelkast (afgedekt, ongeveer een uur)

Dit recept is afkomstig van AH en is heerlijk, als lunchgerecht maar ook bij de barbecue of het gourmetten.

 

Interessant? Delen met je vrienden ››