Facebook Linkedin Twitter
Recept : Jamaicaanse kip

Recept Jamaicaanse kip

We vroegen onze kindereetcoach Catja naar haar lievelingsrecept. Dit recept van Jamaicaanse kip was haar antwoord. En ik moet zeggen, ik ga het uitproberen want het lijkt mij heerlijk! En ik stel voor dat ook jij lekker de keuken induikt en aan de slag gaat. Koken is niet moeilijk,  en het levert je heel veel op. Lekker en gezonde maaltijden. Kook gezellig samen, dan wordt het nog leuker!

JAMAICAANSE KIP

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN

  •        8 Kippenpoten
  •        1 el Olijf olie
  •        1 el Boter
  •        2 teentjes knoflook geperst
  •         1 Rood pepertje ont-zaad en fijngehakt
  •         1 tl Piment
  •          1/2 tl Kaneel
  •          1 tl Gedroogde tijm
  •          1/4 tl Verse nootmuskaat
  •          2 tl suiker
  •         1 el Bloem
  •          3 dl Kippenbouillon
  •         1 el Rode wijnazijn
  •          1 el Limoensap
  •          2 tl Tomatenpuree
  •          Zout en vers gemalen peper

 

HULPMIDDELEN: SLOWCOOKER

 

VOORBEREIDING:

  •         Spoel de kipdelen af en dep ze droog.
  •        Verhit de olie en boter in een koekenpan en bak de kipdelen rondom bruin.
  •         Neem ze uit de pan en doe de kipdelen in de binnen pan van de slowcooker.
  •         Zet de slowcooker op hoog.

 

BEREIDINGSWIJZE:

  •        Bak de lente-ui, de knoflook en het pepertje in dezelfde koekenpan 4-5 minuten op laag vuur tot alle ingrediënten zacht zijn.
  •          Roer het piment, de kaneel, de tijm, de nootmuskaat en de suiker erdoor.
  •          Strooi de bloem erover en roer alles goed door.
  •          Schenk geleidelijk de bouillon erbij en roer tot het mengsel borrelt en indikt.
  •          Neem de pan van het vuur.
  •          Roer de azijn, het limoensap, de tomatenpuree en wat zout en peper door de saus.
  •         Schenk de saus over de kip, doe het deksel op de pan en verwarm het geheel 3-4 uur op hoog of tot de kip mals is.
  •          Neem de kipdelen uit de saus en leg ze in een schaal. Voeg naar smaak zout en peper toe aan de saus en schep de saus in een sauskom.

 

SERVEERTIPS

       Lekker met ijsbergsalade en gebakken krieltjes

 

Interessant? Delen met je vrienden ››