Facebook Linkedin Twitter
Recept: Kapucijnensalade

Voor als je snel iets lekkers en gezonds op tafel wilt hebben staan. Heerlijk als lunch maar op een zomerse avond kan het ook prima als avondmaaltijd. Door de bonen en walnoten vult het goed en zal je niet snel weer honger hebben. Het recept is niet moeilijk en zo klaar, dus een echte aanrader!

Kapucijnensalade met tomaten en rucola (2p.)

 Wat heb je nodig:

  • 1 grote pot jonge kapucijners
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel fijne mosterd
  • 75 gram rucola
  • 250 gram kleine tomaatjes
  • 25 gram walnoten

Wat moet je doen:

Spoel de kapucijners in een vergiet af onder stromend water en laat het uitlekken. Pel de ui en de knoflook en snijd het fijn. Maak een dressing van de olie, het citroensap en mosterd samen met de gesnipperde ui en knoflook. Was de sla goed en laat deze ook uitlekken. Doe hetzelfde met de tomaatjes, en halveer deze daarna. Meng alles door elkaar en voeg als laatste de grof gebroken walnoten toe.

Bron: Voedingscentrum

Interessant? Delen met je vrienden ››