Facebook Linkedin Twitter
Recept: kip kerrie

Kip kerrie (4 personen)

Wat heb je nodig

  • 300 gram kipfilet
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 250 gram champignons
  • 2 eetlepel kerriepoeder
  • 2 eetlepel bloem
  • 125 ml. crème fraîche
  • peper en zout
  • 150 ml. water

 

Wat moet je doen:

Snij alle groente fijn en de kip in blokjes. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de ui, knoflook, prei, paprika en champignons op middelhoog vuur in ongeveer 5 minuten goudbruin. Voeg de kip-blokjes toe en bak mee tot ze dichtgeschroeid zijn. Meng de bloem met de kerrie en voeg deze toe, eventjes meebakken en dan water toevoegen. Als de saus een beetje gebonden is (goed roeren) dan voeg je de crème fraîche toe. Daarna nog ongeveer 10 a 15 minuten lekker laten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met zilvervliesrijst en doperwtjes.

Interessant? Delen met je vrienden ››