Facebook Linkedin Twitter
Recept: kip met zoete aardappel

Kip met zoete aardappel uit de oven (4p)

 Wat heb je nodig

  • 1 kilo zoete aardappels
  • 500 gram kipfilet
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 gele paprika in blokjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 4 lente-uitjes, in ringetjes
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 200 gram crème fraîche
  • mespunt cayennepeper (of meer naar smaak)
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • Handje geraspte oude kaas

 

Wat moet je doen

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes van 1,5 cm. Doe de blokjes zoete aardappel in een pan, voeg water toe tot ze onder staan en breng aan de kook. Laat de aardappels ongeveer 5 minuten koken tot ze iets minder hard zijn en giet af. Snijd de kipfilet in blokjes en doe in een grote kom of schaal. Bestrooi de kip met peper en zout. Voeg de paprika blokjes, rode ui, lente ui, knoflook en de zoete aardappelblokjes toe. Meng de crème fraîche met de cayennepeper en paprikapoeder en schep door het kip-mengsel. Doe alles in een grote ovenschaal en laat in 25-30 minuten gaar worden in de oven. Strooi de geraspte kaas over de ovenschotel en zet nog even terug in de oven tot de kaas gesmolten is.

Waarom zoete aardappel

De zoete aardappel, ook wel bataat genoemd komt oorspronkelijk uit Latijns-Amerika en is dus helemaal geen familie van onze eigen pieper. De zoete aardappel is wel gezond, net als onze eigen aardappel. Dat komt omdat er heel veel goede voedingsstoffen inzitten. Zo bevat deze zoete aardappel vezels, betacaroteen, vitamine B, B1, B6 en C en de mineralen koper, calcium, kalium, ijzer, mangaan en fosfor. Dus zet deze zoete aardappel ook eens op het menu.

 

Interessant? Delen met je vrienden ››