Facebook Linkedin Twitter
Recept: Kip tandoori

Kip tandoori (4 p.)

Wat heb je nodig

  • 1 zakje kruidenmix kip tandoori (bijvoorbeeld van Verstegen)
  • 500 gram kipfilet
  • 1 el olijfolie
  • 3 el yoghurt
  • wat limoensap
  • 300 gram sugarsnaps
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 200 ml crème fraîche
  • zilvervliesrijst

 

Wat moet je doen:

Snijd de kipfilet in blokjes, voeg de kruidenmix, yoghurt, olijfolie en wat limoensap toe en roer het goed door de kip heen. De kip smaakt het lekkerste als je deze een flinke tijd laat marineren. Eigenlijk geldt voor alle marinades, hoe langer hoe lekkerder. De smaken trekken zo echt in in het vlees en de kip blijft malser. Kook de rijst zoals je gewend bent of volgens de verpakking. Was de sugarsnaps en kook deze drie minuutjes. Snipperde ui fijn en snijd de paprika in stukjes. Fruit de ui en paprika in een beetje olijfolie. Bak de kipfilet bruin en voeg de sugarsnaps toe. Doe de crème fraîche erbij, wat een heerlijke, romige smaak aan de kip tandoori geeft. Serveer de rijst met de kip tandoori. Doe er een lekker salade bij. Bijvoorbeeld een frisse komkommersalade!

Interessant? Delen met je vrienden ››