Facebook Linkedin Twitter
Recept kipnuggets: Recept kipnuggets

Recept kipnuggets

Veel kinderen kennen de grote letter M natuurlijk. Als ouder ben je er waarschijnlijk minder dol op. Maar af en toe wil je ook weleens iets lekkers te eten. Gezond en lekker gaan prima samen. Dat bewijzen de kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! maar weer eens met dit recept. Bovendien i het super leuk om dit samen met je kinderen te maken.

Want kipnuggets zijn super lekker, maar dan wel de zelfgemaakte versie. Moeilijk is het niet, je moet alleen even weten hoe of wat en daar helpen we je mee.

Receptkipnuggets

Wat heb je nodig

  • 50 g bloem
  • 1 tl zout
  • 3 el halfvolle yoghurt
  • 3 el kraanwater
  • 1 ei
  • 2 kipfilets
  • 75 g panko breadcrumbs (broodkruim)
  • 6 eetlepels olie

Wat moet je doen

kipnuggets zelf makenDoe de bloem en het zout in een kom. Roer er met een vork of garde de yoghurt en het water doorheen, totdat het beslag glad is (zonder klontjes!). Breek het ei boven het beslag in de kom en roer het er goed door. Doe er een beetje peper bij. Snij elke kipfilet in 8 stukjes. Het is belangrijk dat je alle stukjes ongeveer even dik snijdt, want dan zijn straks alle nuggets tegelijk gaar. Doe het broodkruim in een kommetje. Prik een stukje kip aan een vork of een satéprikker en haal eerst door het beslag en daarna door het broodkruim. Doe dit met alle stukjes.Je kunt nu de kipnuggets gaan bakken. Maak de olie op middelhoog vuur warm in een koekenpan of hapjespan. Bak de helft van de nuggets in 5 minuten. Draai ze na ongeveer 2 minuten met een tang om, zodat ze aan alle kanten mooi bruin en gaar worden. Haal ze uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Doe hetzelfde met de andere helft van de kipnuggets.

Serveer ze met aardappeltjes uit de oven en een heerlijke groene salade of bijvoorbeeld sperziebonen.

Als kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! staan wij voor gezond eten. Maar zeker ook voor lekker eten. Bovendien snappen we dat eten soms snel klaar moet zijn omdat een gezin soms erg druk kan zijn. Volg jij samen met je kind een traject omdat overgewicht voor jouw kind een probleem is,dan zalje regelmatig recepten ontvangen om gezond te koken.Dat doen we omdat we graag met je meedenken!

 

Interessant? Delen met je vrienden ››