Facebook Linkedin Twitter
recept: kwark met gebakken appel en noten

Kwark met gebakken appel en noten (1p.)

Wat heb je nodig:

  • 1 appel
  • 1 klontje boter
  • beetje kaneel
  • 1 een eetlepel fijn gehakte hazelnoten (of andere noten die je lekker vindt)
  • 1 schaaltje magere kwark

Wat moet je doen:

Schil de appel en haal het klokhuis eruit. Snijd de appel in blokjes. Verhit een klontje boter in de pan, voeg 2 eetlepels water toe en bak de appel op een laag vuur in ongeveer 5 minuten, draai halverwege om.  Meng de appel met de kaneel en de gehakte hazelnoten. Voeg de kwark toe en meng even.

Waarom noten

Noten bevatten goede vetten. Namelijk de onverzadigde vetten. Maar ze bevatten meer, namelijk ook belangrijk vitamines en mineralen als vitamine B1, vitamine E en ijzer. Omdat noten veel vet bevatten zijn ze ook calorierijk, dat betekent dat we er niet teveel van moeten eten. Een handje per dag (ongeveer 25 gram) is voldoende. Wist je trouwens dat er sterke aanwijzingen zijn dat het eten van ongezouten noten beschermend werkt tegen hart- en vaatziekten. Het dagelijks eten van ongezouten noten lijkt samen te hangen met een ongeveer 30% lager risico op bepaalde hartziekten. Het eten van ongezouten noten zorgt bovendien voor een lager LDL-cholesterolgehalte. LDL-cholesterol is niet goed voor de bloedvaten. (bron Voedingscentrum)

Daarom dus noten eten en dat kan prima tijdens het ontbijt.

Interessant? Delen met je vrienden ››