Facebook Linkedin Twitter
Recept: kwarkbroodjes

Kwarkbroodjes

Wat heb je nodig

  • 150 ml kwark
  • 100 gram tarwe bloem
  • 1ei
  • Wat noten
  • Wat gedroogd fruit (abrikozen in stukjes)
  • Wat rozijnen
  • 1 banaan
  • Beetje bakpoeder

Wat moet je doen

Verwarm de oven voor op 200 graden. Wel de rozijnen in een beetje lauw warm water. Prak de banaan fijn en zet het even weg. Meng alle andere ingrediënten met elkaar in een kom. Voeg dan de rozijnen en de banaan toe. Maak op een met bakpapier bekleedde bakplaat bolletjes met behulp van twee lepels.  Zet in de oven voor 15 minuten.

Deze kwark bolletjes zijn echt zo gemaakt. Ze zijn lekker voor het ontbijt maar kunnen ook prima tussendoor, in plaats van de koeken of repen. Ze kunnen mee naar school, werk en als er wat overblijft kunnen ze heel gemakkelijk ingevroren worden voor een volgende keer. Qua gedroogd fruit en noten kun je zelf variëren voor een compleet andere smaak. Denk aan hazelnoten met gedroogde appel, of walnoten met gedroogde cranberry’s. Probeer zelf uit wat jullie het lekkerst vinden.

Waarom gedroogd fruit

Gedroogd fruit kan prima als tussendoortje, ik gebruik ze ook wel als snoepje. Als ik zin heb in snoep dan pak ik er een stuk of drie. Maar ook in deze bolletjes doet gedroogd fruit het prima. Het bevat meer suiker dan gewoon fruit, dat komt omdat de suikers indikken. Maar daar tegenover staat dat gedroogd fruit ook veel vezels bevat. In deze kwarkbroodjes wordt geen suiker toegevoegd, dat komt omdat de rozijnen, bananen en het gedroogde fruit de suiker s leveren en voor een zoete smaak zorgen.

Interessant? Delen met je vrienden ››