Facebook Linkedin Twitter
Recept kwarkbroodjes: Recept kwarkbroodjes

Recept kwarkbroodjes

Kwarkbroodjes zijn volgens de kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! niet alleen lekker, ze zijn ook gewoon handig om in de diepvries te hebben. Ze kunnen namelijk altijd van pas komen. Om mee naar school te nemen, om mee naar sport, als lunch. Ze smaken heerlijk en zijn voedzaam. Bovendien vinden kinderen het vaak leuk om te bakken. Dus leef je uit samen in de keuken en vul je diepvries, en je buik natuurlijk.

Recept kwarkbroodjes

Wat heb je nodiggezond gedroogd fruit voor kinderen

  • 150 ml kwark
  • 100 gram tarwe bloem
  • 1ei
  • Wat noten
  • Wat gedroogd fruit (abrikozen in stukjes)
  • Wat rozijnen
  • 1 banaan
  • Beetje bakpoeder

Wat moet je doen

Verwarm de oven voor op 200 graden. Wel de rozijnen in een beetje lauw warm water. Prak de banaan fijn en zet het even weg. Meng alle andere ingrediënten met elkaar in een kom. Voeg dan de rozijnen en de banaan toe. Maak op een met bakpapier bekleedde bakplaat bolletjes met behulp van twee lepels.  Zet in de oven voor 15 minuten.

Deze kwark bolletjes zijn echt zo gemaakt. Ze zijn lekker voor het ontbijt maar kunnen ook prima tussendoor, in plaats van de koeken of repen. Ze kunnen mee naar school, werk en als er wat overblijft kunnen ze heel gemakkelijk ingevroren worden voor een volgende keer. Qua gedroogd fruit en noten kun je zelf variëren voor een compleet andere smaak. Denk aan hazelnoten met gedroogde appel, of walnoten met gedroogde cranberry’s. Probeer zelf uit wat jullie het lekkerst vinden.

Waarom gedroogd fruit

Gedroogd fruit kan prima als tussendoortje, de kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! gebruiken ze ook wel als snoepje. Als ze zin hebben in snoep dan pakken ze er een stuk of drie. Maar ook in deze bolletjes doet gedroogd fruit het prima. Het bevat meer suiker dan gewoon fruit, dat komt omdat de suikers indikken. Maar daar tegenover staat dat gedroogd fruit ook veel vezels bevat. In deze kwarkbroodjes wordt geen suiker toegevoegd, dat komt omdat de rozijnen, bananen en het gedroogde fruit de suiker leveren en voor een zoete smaak zorgen.

De kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! zijn niet tegen suiker. Alleen is suiker vaak wel iets waar we teveel van binnen krijgen. Daarom moet je oppassen met suiker. Maar de kindereetcoaches vinden het vooral belangrijk om naar het hele plaatje te kijken. Dat is ook wat ze doen als jij met je kind naar ze toe komt. Een voedingsanalyse is altijd onderdeel van de begeleiding.

Interessant? Delen met je vrienden ››