Facebook Linkedin Twitter
recept : lasagne

Recept Lasagne

Ik zal het maar meteen opbiechten, als je dit gerecht eenmaal hebt geproefd ben je voor altijd verliefd. Het is zo lekker. Nou ben ik sowieso fan van Italiaanse gerechten. Maar deze lasagne met spinazie en kip is echt een topper. Ook de kinderen smullen van deze lasagne en vragen dan ook regelmatig of ik hem wil maken.

Gezondere lasagne

Als je lasagne maakt verval je al snel in een gerecht waar weinig groentes inzitten op wat tomatensaus na. Terwijl het ook echt wel anders kan. Deze lasagne bevat bijvoorbeeld naast de tomatenblokjes spinazie. Ook zit er ui en knoflook in, altijd goed en gezond. En wordt er als vlees vaak gehakt gebruikt, bij deze lasagne gebruik je kip, lekker mager. En om het extra gezond te maken, kies je natuurlijk voor volkoren lasagne bladen.

Wat heb je nodig:

  •         1 pak diepvries spinazie of een pot spinazie (laten uitlekken)
  •         1 bakje ricotta
  •         1 teentje knoflook
  •        3 blikjes tomatenblokjes
  •          1 laurier blaadje
  •         Verse tijm
  •        Volkoren lasagne bladen (droge eerst nat maken)

Meng de spinazie met de ricotta en laat even staan. Fruit de knoflook met de ui en voeg blokjes kip toe. Bakken tot het gaar is. Maak ondertussen de tomatensaus door de blikjes in een pan te verwarmen en de verse tijm en het laurierblad toe te voegen. Laat dit zo’n 15 minuten trekken. Opbouwen van de lasagne: eerst tomatensaus (laurierblaadje verwijderen) dan spinazie laag, vervolgens kip , dan lasagne bladen en weer tomaat. En zo door gaan, eindigen met laag lasagne bladen met tomatensaus erover en daar wat geraspte kaas aan toevoegen of plakjes mozzarella (als je dat lekker vindt). Ze de lasagne in de voorverwarmde oven (200 a 220 graden) voor ongeveer 45 minuten.

Je ziet het, een heel gemakkelijk gerecht dat meer tijd in de oven staat dan dat jij in de keuken bezig bent. Uiteraard kun je deze lasagne ook prima van te voren klaar maken en koel bewaren, zodat je als je thuis komt van je werk alleen nog maar de oven hoeft aan te zetten.

Geniet ervan en eet smakelijk!

 Heb jij nou ook een heerlijk recept voor een lasagne, deel het hier dan met anderen zodat ook zij er van kunnen genieten.

Interessant? Delen met je vrienden ››