Facebook Linkedin Twitter
recept linzensoep: Recept linzensoep

Recept linzensoep

voor veel mensen zijn linzen een niet alledaags product in de keuken. Toch zijn linzen een goed idee om regelmatig op tafel te zetten. Zeker als je gezond wilt eten.Linzen vallen onder de peulvruchten en ze zijn super gezond.e bevatten veelvoedingsstoffen en ook veelvezels, daardoor vullen ze goed. Daarnaast is deze soep ook gewoon heel lekker natuurlijk. De kindereetcoaches van Spruitjes en zo! weten wel wat lekker is.

Recept linzensoeplinzen erg voedzaam voor kinderen met overgewicht

 Wat heb je nodig

  • een stronk bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 blikjes tomaten blokjes
  • ongeveer 1.5 liter water
  • 1 blik linzen
  • 2 a 3 bouillonblokjes
  • 150 gram volkoren pasta
  • geraspte kaas (optioneel)

Wat moet je doen

Snijd de stengels bleekselderij in stukjes. Fruit in een beetje olie de twee uitgeperste tenen knoflook heel even (niet te hard, verbrande knoflook is bitter) Voeg de stukjes bleekselderij toe en laat even mee bakken. Voeg de 2 blikken tomatenblokjes toe, en het water. Ook de bouillonblokjes mogen er nu bij. Breng het geheel aan de kook en voeg de volkoren pasta toe. Laten koken voor ongeveer 15 minuten en dan de linzen toevoegen.  Als je het lekker vindt mag je per kop een klein beetje geraspte kaas bovenop leggen.

Waarom linzen

Linzen worden veel te weinig gegeten. Wat heel jammer is want linzen zijn gezond. Ze zitten boordevol vezels, eiwitten en bevatten ook veel mineralen als ijzer, fosfor, magnesium en foliumzuur. Daarnaast bevatten ze ook diverse B-vitamines. Dus zet ze eens wat vaker op het menu.

Heeft jouw kind last van overgewicht dan is het belangrijk om voedzame maaltijden te serveren die goed vullen.Zit je buik namelijk voldaan ga je minder snel snoepen. En juist dat snoepen is vaak wat het overgewicht veroorzaakt en in stand houdt. Dus zet deze soep lekker op tafel. Heb je hulp nodig, of heeft je kind hulp nodig bij het afvallen neem dan contact op met een kindereetcoach van Spruitjes en Zo! op een kindvriendelijke manier kunnen zij jullie helpen naar een gezond eetpatroon en een gezond gewicht.

 

Interessant? Delen met je vrienden ››