Facebook Linkedin Twitter
recept: linzensoep

Linzensoep

 Wat heb je nodig

  • een stronk bleekselderij
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 blikjes tomaten blokjes
  • ongeveer 1.5 liter water
  • 1 blik linzen
  • 2 a 3 bouillonblokjes
  • 150 gram volkoren pasta
  • geraspte kaas (optioneel)

Wat moet je doen

Snijd de stengels bleekselderij in stukjes. Fruit in een beetje olie de twee uitgeperste tenen knoflook heel even (niet te hard, verbrande knoflook is bitter) Voeg de stukjes bleekselderij toe en laat even mee bakken. Voeg de 2 blikken tomatenblokjes toe, en het water. Ook de bouillonblokjes mogen er nu bij. Breng het geheel aan de kook en voeg de volkoren pasta toe. Laten koken voor ongeveer 15 minuten en dan de linzen toevoegen.  Als je het lekker vindt mag je per kop een klein beetje geraspte kaas bovenop leggen.

Waarom linzen

Linzen worden veel te weinig gegeten. Wat heel jammer is want linzen zijn gezond. Ze zitten boordevol vezels, eiwitten en bevatten ook veel mineralen als ijzer, fosfor, magnesium en foliumzuur. daarnaast bevatten ze ook diverse B-vitamines. Dus zet ze eens wat vaker op het menu.

 

Interessant? Delen met je vrienden ››