Facebook Linkedin Twitter
Recept : Mexicaanse gehaktschotel

Mexicaanse gehaktschotel.recept

Vraag aan een kindereetcoach wat zij lekker vindt en je krijgt waarschijnlijk meteen een uitgebreide beschrijving van haar lievelingseten. En als je geluk hebt, direct het recept erbij! Zo gebeurde het ook toen we kindereetcoach Mieke vroegen om haar lievelingsrecept. Mexicaanse gehakt schotel. Een topper volgens haar, en daarom deelt ze het graag met jullie! Ik zeg, eet smakelijk.

Wat heb je allemaal nodig?

• Olie of boter
• ½ – 1 pak (zilvervlies-)rijst
• 400-500 gram rundergehakt
• 1 ui
• 1 rode paprika
• 1 rode peper
• 1 blikje maïs
• 1 of 2 teentjes knoflook
• Texmex- of Mexicaanse kruiden
• Chilisaus
• 125 ml zure room
• 1 zak Bugles
• 1 zakje geraspte kaas
• salade voor erbij
• Ovenschaal
• Oven
Hoe maak je deze lekkere schotel?

• Kook de rijst zoals op het pak staat aangegeven;
• Verwarm de oven voor op 200 ºC;
• Kruid het rundergehakt met de Texmex- of Mexicaanse kruiden;
• Verhit wat olie of boter in een pan en bak hierin het gehakt rul;
• Snijd de ui, paprika en rode peper in kleine stukjes en roerbak dit, samen met de maïs, mee;
• Pers vervolgens de teentjes knoflook uit en voeg dit toe aan het gehakt mengsel;
• Voeg hierna 4 eetlepels chilisaus toe (hoe meer, hoe pittiger natuurlijk!!) en laat het geheel even lekker pruttelen;
• Vet de ovenschaal in met wat olie of boter;
• Doe nu het gehaktmengsel in de ovenschaal en verkruimel hierover de Bugles;
• Strooi de geraspte kaas erover en zet het geheel ten slotte 10 minuten in de oven, zodat de kaas lekker kan smelten;

Voor het sausje doe je de zure room in een kommetje en voeg je de Texmex- of Mexicaanse kruiden naar smaak toe. Even goed roeren en het sausje is klaar.

Interessant? Delen met je vrienden ››