Facebook Linkedin Twitter
Recept omelet met ui en tomaat: Recept omelet met ui en tomaat

Recept omelet met ui en tomaat

De kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! houden van lekker eten. Want eten doe je een aantal keren per dag en op die momenten wil je ook genieten van dat eten toch?! Daarom zijn ze altijd op zoek naar lekkere recepten. Die ook nog gemakkelijk  moeten zijn, want de kindereetcoaches weten hoe druk je het binnen een gezin kunt hebben. Dit recept is prima. Snel, gemakkelijk en lekker. Voor iedereen binnen het gezin want ook de kinderen zullen dit waarderen.

Recept omelet met ui en tomaat (2p)

Wat heb je nodigomelet met tomaat recept Spruitjes en Zo!

  • 1 eetlepel olie
  • 1 ui, fijngesneden
  • Zout en peper
  • Stuk of 8 tot 10 kleine trostomaatjes
  • 1 lente-uitje in ringetjes
  • 4 eieren
  • 2 eetlepel fijngesneden verse kruiden (oregano, basilicum en bv peterselie)
  • 15 gram boter

Wat moet je doen

Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui, voeg wat peper en zout toe. Leg het deksel op de pan en smoor de ui in 5 minuten. Halveer de tomaatjes en voeg ze de laatste 2 minuten samen met de lente-ui toe en laat mee smoren. Klop de eieren los in een kom. Voeg de ui met tomaatjes en lente-uitje samen met 3 eetlepels kruiden toe en roer even goed. Smelt de boter in een pan en voeg het eimengsel toe, bak op een laag vuur tot de omelet goudbruin is, dan keren en de andere kant ook bakken. Snij de omelet in stukken en bestrooi met de overgebleven kruiden.

Een omelet kun je naar eigen smaak en wens maken. Voeg groentes toe die jij lekker vindt, denk aan champignons of paprika. Maar ook spinazie kun je toevoegen en smaakt heerlijk in een omelet. Gebruik je fantasie en probeer lekker uit.

Als er sprake is van overgewicht bij je kind dan maak je je daar als ouder zorgen over, en terecht. Want overgewicht op jonge leeftijd heeft gevolgen. Gevolgen voor je gezondheid maar ook zeker mentaal kan overgewicht een last zijn. Niet zelden is je kind het mikpunt van pesterijen. De kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! weten dit. Pesten is een onderwerp tijdens de begeleiding waar zij zeker aandacht voor zullen hebben en bespreekbaar maken. Blijf niet wachten maar grijp in, neem gerust contact op.

Interessant? Delen met je vrienden ››