Facebook Linkedin Twitter
recept pannekoeken met blauwe bessen: Recept pannenkoek met blauwe bessen

Recept  pannenkoeken met blauwe bessen

Pannenkoeken zijn natuurlijk favoriet bij kinderen. Als overgewicht een probleem is voor jouw kind denk je misschien dat pannenkoeken niet mogen. Nou zijn de kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! niet van het niet mogen en verbieden. Want dat werkt vaak averechts. Bovendien kies je voor volkoren meel dan zijn pannenkoeken helemaal niet ongezond en kunnen ze prima. Zeker als je het lekker aanvult met fruit, zoals we bij de recept doen. De rietsuiker is optioneel en kun je weglaten.

Pannenkoeken met blauwe bessen (16 stuks)

Wat heb je nodigpannenkoeken kunnen prima bij overgewicht

  • 3 eieren
  • 125 g volkoren meel
  • 1 tl bakpoeder
  • 150 ml melk
  • 2 el rietsuiker (optioneel)
  • 50 g boter
  • 150 g blauwe bessen (mag uit diepvries)

Wat moet je doen

Splits de eieren. Doe de eiwitten in een vetvrije kom en de eidooiers in een beslagkom. Zeef het meel en de bakpoeder boven de beslagkom met eidooiers en klop met een garde de melk erdoor tot een glad beslag. Klop de suiker erdoor. Zorg dat de gardes van de mixer ook vetvrij zijn en klop de eiwitten in 5 min. stijf. Spatel het eiwit voorzichtig door het beslag. Smelt een klontje boter in een grote koekenpan en schep er 3 of 4 hoopjes beslag van Ø 8 cm in. Leg op het ongare beslag een paar blauwe bessen. Bak de pannenkoekjes in 5 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bak zo door tot het beslag op is. Serveer direct.

Dit recept zijn we ergens op internet tegen gekomen en het is echt zo lekker. Heerlijk, maar nou moeten we wel zeggen dat wij dol zijn op blauwe bessen.Niet zonder reden…

Waarom blauwe bessen

Blauwe bessen danken hun blauwe kleur aan de stof anthocyaan. Deze stof heeft een goede werking op de hart- en bloedvaten. het zorgt er namelijk voor dat de vetophoping van bv. cholesterol in de vaten wordt verminderd. Dat is natuurlijk erg gunstig voor je bloedvaten. Daarnaast bevat deze bes ook veel vitamine C en antioxidanten. Met recht een superfood dus.

Overigens zijn bananen ook een superfood dus wissel dit recept eens af en gebruik in plaats van bessen, bananen. Of aardbeien, of frambozen. Want eigenlijk is al het fruit superfood wat ons betreft. Daarin onderscheiden de kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! zich van de goeroes. Ze zijn goed opgeleid en doen niet mee aan hypes of rages. Ze geven jou en je kind eerlijke informatie over gezond eten. Daarbij richten ze zich niet alleen op het eten of op het getal op de weegschaal maar vooral op gedragsverandering.  Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Interessant? Delen met je vrienden ››