Facebook Linkedin Twitter
Recept: Pasta met stroganoffsaus

Pasta met stroganoffsaus (4 p.)

Wat heb je nodig

  • 500 gram volkoren penne, macaroni of spaghetti
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 250 gram champignons
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 500 ml runderbouillon
  • 1 groot blikje tomatenpuree
  • peper en zout

 

Wat moet je doen:

Snijd de ui in halve ringen en fruit dit samen met 1 geperst teentje knoflook in een beetje olie in een koekenpan of wok even aan. Voeg het gehakt erbij, breng op smaak met peper en zout en rul dit. Snijd de courgette en paprika’s  in blokjes en de champignons in plakjes. Voeg dit bij het gehaktmengsel en laat het even meebakken. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm in een sauspan 3 eetlepels olie en voeg de bloem hierbij. Laat dit ongeveer een minuutje meebakken. Goed roeren. Voeg een geperst teentje knoflook, paprikapoeder en oregano toe. Roer dit even door en verwarm kort mee. Voeg de runderbouillon en tomatenpuree toe en roer het mengsel goed door zodat er geen klontjes ontstaan. Breng de stroganoffsaus aan de kook en laat op zacht vuur even pruttelen. Proef en breng de saus eventueel op smaak met extra zout of peper. Meng de saus door het gehakt/groentemengsel en verwarm dit even mee. meng dan de pasta met de saus en serveer met een lekkere salade.

Geen pakje nodig bij deze macaroni. De saus lijkt in het begin misschien nergens op, maar geloof me, blijf roeren het komt goed.

Interessant? Delen met je vrienden ››