Facebook Linkedin Twitter
Recept: Preitaart

Recept: Preitaart

Wie lust er nu geen taart?! Oké, we geven toe een zoete taart bij de koffie is natuurlijk wel een echte traktatie, maar deze hartige taart is ook erg lekker. Meestal worden hartige taarten met bladerdeeg gemaakt, lekker maar ook erg vet. Bij dit recept hebben we de bladerdeeg vervangen door een kwarkdeeg dat je heel snel zelf kunt maken. Het recept van dit kwarkdeeg komt bij Puur Gezond weg. De vulling is wel van onszelf.

Wat heb je nodig voor het kwarkdeeg:

  • 225 gram kwark
  • 3 eetlepel olie
  • 225 gram bloem
  • 1 theelepel zout

Wat moet je doen:

Meng van alle ingrediënten, met koele handen een deeg. Bestrooi het aanrecht en de deegroller met wat bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap. Vet een taartvorm in met olie en druk het deeg erin uit. Bestrooi met paneermeel en zet het tot gebruik in de koelkast.

Wat heb je nodig voor de vulling:

  • 500 gram gesneden prei
  • 1 rode paprika in stukjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 2 el basilicum
  • 3 eieren
  • 150 gram geraspte oude kaas
  • 125 ml crème fraiche
  • 200 gram ham of kipreepjes

Wat moet je doen:

Verwarm de oven voor op 225 graden en laat maak het kwarkdeeg Snijd de prei in ringen, de paprika in stukjes en de courgette in blokjes en fruit dit samen met de basilicum 3 minuten in de pan. Klop de eieren los met zout, peper, kaas en crème fraîche. Voeg de kip- of hamblokjes toe aan het groente mengsel en verdeel het daarna over de taartvorm. Schenk het eimengsel erover en verdeel de kaas.Bak de taart in 25 minuten lichtbruin.

Interessant? Delen met je vrienden ››