Facebook Linkedin Twitter
Recept: Sugarsnaps met kokos

Sugarsnaps met kokos (4p.)

Wat heb je nodig:

  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 300 gram sugarsnaps
  • 300 gram kipfilet in stukjes/reepjes
  • rode paprika in reepjes
  • 1 grote ui
  • 200 gram taugé
  • 1 teen knoflook
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 eetlepel laos
  • 2 eetlepel wok-olie
  • peper en zout

 

Wat moet je doen:

 Kook de rijst volgens de verpakking gaar. Dop ondertussen de sugarsnaps (of kies voor diepvries) en kook ze beetgaar. Verwarm de olie in een wok en bak de kipfilet snel bruin. Voeg de gesnipperde ui, de paprikareepjes en uitgeperste knoflookteen toe en bak deze mee. Kijk uit dat de knoflook niet verbrand, want dan wordt ze bitter van smaak. Voeg de laos toe en laat even meebakken. Voeg de kokosmelk en de beetgare boontjes toe. Als laatste de taugé toevoegen en even mee laten sudderen. Op smaak brengen met zout en peper.

Eet er een lekker komkommersalade bij.

Waarom volkoren rijst

Zilvervliesrijst is de volkoren variant van rijst. Volkoren betekent dat er meer vezels en voedingsstoffen inzitten dan in de witte soort. Dat komt omdat bij volkoren producten de hele graankorrel wordt gebruikt. Voor witte producten wordt het buitenste vliesje verwijderd. Volkoren vult beter, je zit sneller vol en behoudt ook langer een vol gevoel als je volkoren eet.

Daarom is volkoren een goed idee!

Interessant? Delen met je vrienden ››