Facebook Linkedin Twitter
Recept toast met roerbak eieren: Recept toast met roerbak eieren

Recept toast met roerbak eieren

de kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! zijn dol op eieren omdat ze zo veelzijdig zijn. Je kunt er zoveel gerechten mee bereiden. Zoals deze bijvoorbeeld. gemakkelijk te maken en zo klaar. Lekker voor in de ochtend als ontbijt, maar ook prima om een keer als lunch te eten.

Recept toast met roerbak eieren (4p.)eieren veelzijdig

Wat heb je nodig

  • 250 g mini tomaatjes
  • 1 eetl. vloeibare bak- en braad
  • 1 eetl. olie
  • 75 g geraspte kaas
  • 8 eieren
  • 8 el melk
  • 13 g bieslook (bakje à 25 g)
  • 8 sneetjes goed volkoren brood

Wat moet je doen:

Verhit een eetlepel olie in een grote koekenpan en bak de door midden gesneden tomaatjes 4 min. op de snijkant. Bestrooi met peper en eventueel zout en doe in een kommetje. Rasp ondertussen de kaas. Roer in een kom de eieren los met de melk en kaas. Breng op smaak met peper. Snijd de bieslook fijn en houd apart. 8 sneetjes. Rooster het brood in de broodrooster. Verhit ondertussen de rest een eetlepel vloeibare bak- en braad in de koekenpan en schenk het eimengsel erin. Roer rustig met een spatel en laat in 4 min. stollen tot een smeuïge massa. Verdeel de tomaatjes en het roerei over de toast en bestrooi met de bieslook.

Lekker als ontbijt en makkelijk te maken. Kies voor volkoren brood vanwege de vezels en voedingsstoffen die het bevat. Heb je geen broodrooster rooster de boterhammen dan even in de oven op de bakplaat, halverwege even keren.

Hoe zit dat nou met eieren, hoeveel mag je er hebben per week? Die vraag horen de kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! regelmatig. Het antwoord is, alles met mate. Dit zegt het Voedingscentrum erover en daar sluiten wij ons bij aan: Eieren staan in de Schijf van Vijf. Ze bevatten namelijk veel goede voedingsstoffen zoals vitamines, mineralen en eiwitten. In de eidooier zit wel cholesterol, wat de kans op hart- en vaatziekten iets verhoogt. Het eten van 2-3 eieren per week past in een gevarieerde voeding.

Interessant? Delen met je vrienden ››