Facebook Linkedin Twitter
Recept: toast met roerbak eieren

Toast met roerbak eieren (4p.)

Wat heb je nodig

  • 250 g mini tomaatjes
  • 1 eetl. vloeibare bak- en braad
  • 1 eetl. olie
  • 75 g geraspte kaas
  • 8 eieren
  • 8 el melk
  • 13 g bieslook (bakje à 25 g)
  • 8 sneetjes goed volkoren brood

Wat moet je doen:

Verhit een eetlepel olie in een grote koekenpan en bak de door midden gesneden tomaatjes 4 min. op de snijkant. Bestrooi met peper en eventueel zout en doe in een kommetje. Rasp ondertussen de kaas. Roer in een kom de eieren los met de melk en kaas. Breng op smaak met peper. Snijd de bieslook fijn en houd apart. 8 sneetjes. Rooster het brood in de broodrooster. Verhit ondertussen de rest een eetlepel vloeibare bak- en braad in de koekenpan en schenk het eimengsel erin. Roer rustig met een spatel en laat in 4 min. stollen tot een smeuïge massa. Verdeel de tomaatjes en het roerei over de toast en bestrooi met de bieslook.

Lekker als ontbijt en makkelijk te maken. Kies voor volkoren brood vanwege de vezels en voedingsstoffen die het bevat. Heb je geen broodrooster rooster de boterhammen dan even in de oven op de bakplaat, halverwege even keren.

 

Interessant? Delen met je vrienden ››