Facebook Linkedin Twitter
Recept Valentijns soep: Recept Valentijns soep

Recept Valentijns soep

We kunnenroze soep voor kinderen met overgewicht er niet omheen, Valentijnsdag. Een leuke traditie die de kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! graag in ere houden. Hoe mooi is het om een dag te hebben waarop de liefde centraal staat. Liefde voor elkaar maar ook zeker liefde voor eten. Want eten is onze brandstof, we kunnen niet zonder. Net zo min als dat we zonder de liefde kunnen. Deze roze soep met een hartje van bieten is lekker maar ook prachtig om te zien. Bovendien is deze soep ook nog eens gezond. Dus verras je geliefde eens met een heerlijk bord soep. Ik weet zeker dat deze roze soep ook in de smaak zal vallen onder de (kleine) meisjes. Wij vinden hem in ieder geval super!

Valentijns soep (2p.)

Wat heb je nodig:

  • 1 gekookte biet
  • 1 sjalotje
  • 15 gram roomboter
  • halve kruidenbouillontablet
  • 1 bekertje crème fraîche
  • zout, peper
  • 1 thl. citroensap
  • 2 takjes peterselie
  • 2 volkoren boterhammen

Wat moet je doen:

Schil de biet en doe hem doormidden. Van beide kanten snijd je een dun plakje af. Leg dit even apart en rasp de rest van de biet.  Snipper de sjalot en bak deze in wat boter tot het glazig is. Voeg dan de geraspte biet toe, 3 dl water en de halve bouillontablet. Breng aan de kook. Dit laat je ongeveer 10 minuten pruttelen. Even laten staan en dan pureren met de staafmixer. Voeg dan de crème fraîche toe, goed doorroeren. Op smaak brengen met peper en zout en het citroensap. Verdeel de soep over twee borden.

Met een koekjesvorm van een hartje kun je uit de overgebleven bietenschijfjes hartjes stansen. Deze leg je dan voorzichtig op de soep in de borden. Ook uit het volkoren brood stans je hartjes en deze serveer je erbij. (uit geroosterd brood gaat het gemakkelijker en het is nog lekker ook)

(bron: Smulweb)

Liefde voor jezelf en liefde voor eten. Beiden zijn wat de kindereetcaoches van Spruitjes en Zo! betreft belangrijk. Hoe meer je inziet hoe waardevol jij bent, hoe beter je voor jezelf zal zorgen. Een goed zelfbeeld is belangrijk, zeker voor kinderen met overgewicht. Ik mag er zijn, ik ben goed zoals ik ben. Afvallen, niet omdat het moet maar omdat het gezonder voor mij is. Tijdens de begeleiding bij Spruitjes en Zo! is er veel tijd en aandacht voor het zelfbeeld en het zelfvertrouwen van de kinderen. Dit vinden wij namelijk erg belangrijk. Hoe meer je in jezelf vertrouwd dat je het kunt, hoe beter het zal gaan. Wil jij samen met je kind aan de slag met het overgewicht dat er is,neem gerust contact op.

Interessant? Delen met je vrienden ››