Facebook Linkedin Twitter
Recept: varkenshaas uit de wok

Varkenshaas uit de wok (4p)

Wat heb je nodig

  • 500 gram varkenshaas
  • peper en zout
  • stukje gemberwortel (2 cm)
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels olie
  • volkoren spaghetti
  • 1 kleine spitskool
  • 2 rode paprika’s

Wat moet je doen

Snijd het vlees in stukjes, en bestrooi het met peper en zout. Zet het even weg in een kom. Schil de gemberwortel en rasp het fijn. Pel de knoflook en pers hem uit. Meng de gember, knoflook, sojasaus en olie door het vlees en laat dit even intrekken. Bereid de spaghetti volgens verpakking. Maak de spitskool en de paprika’s schoon en snijd dit in dunne reepjes. Verhit de wok op hoog vuur (zonder olie) en voeg het vlees met marinade toe. Bak het vlees ca. 2 minuten. Voeg dan de paprika en spitskool toe en bak dit nog eens 5 minuten mee tot de groenten beetgaar zijn en de varkenshaas gaar. Serveer met de spaghetti.

Dit recept kwam ik ooit eens tegen op internet, geen idee meer waar helaas. Maar het is zo lekker. Eerlijk gezegd at ik nooit spitskool, geen flauw idee wat ik daarmee moest. Maar nu stat het regelmatig op het menu.

 

Interessant? Delen met je vrienden ››