Facebook Linkedin Twitter
Recept witlof ham en kaas: Recept witlof ham kaas

Recept witlof ham kaas

Ai witlof, vaak niet de meest favoriete groente van kinderen. Toch zullen de meeste van hen smullen als ze dit op hun bordje krijgen. Ja, de kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! weten wel wat lekker is!

Recept Witlof-ham-kaasook lastige eters krijg je aan de witlof met dit recept van Spruitjes en Zo!

Wat heb je nodig

  • per persoon 2 stronkjes witlof
  • kaas (plakjes)
  • ham
  • paneermeel

 Wat moet je doen

Maak de witlof schoon, verwijder eventueel het bittere hart en kook ze gaar in ongeveer 15 minuten. Laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 200 graden en be-boter je ovenschaal. Deze bestrooi je daarna met paneermeel. Knijp de witlofstronkjes goed uit en wikkel ze in kaas en daarna in ham. Leg je in de ovenschaal. Bestrooi de schaal voordat je hem in de oven zet met paneermeel.

In de oven op 200 graden totdat de kaas gesmolten is (ik doe het altijd rond een half uurtje)

Waarom witlof

Witlof heeft een beetje bittere smaak. Dat zit voornamelijk in de kern, en die kun je verwijderen. Witlof kan gekookt worden gegeten maar ook heel goed rauw als salade. Witlof bevat veel voedingsstoffen waaronder vitamine C (heel veel!), vitamine B1 en B2, calcium, ijzer en kalium. Witlof bevat verhoudingsgewijs erg veel vitamine C en qua kilocalorieën bevat 100 gram witlof zo’n 2 kilocalorieën. Nagenoeg nihil dus. Dit alles heeft mede te maken met het gegeven dat witlof maar liefst uit 90% vocht bestaat. Dus lekker eten die witlof!

Soms vinden ouders het lastig als kinderen iets niet lusten en vervangen ze dat door iets anders. Geen probleem als je kind een bepaalde groente niet lekker vindt en je vervangt deze groente voor een andere groente. Wel een probleem als je groente gaat vervangen door iets anders. De kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! kunnen je helpen om hier anders naar te kijken. Maak een afspraak als ook jij een lastige eter thuis hebt en je hier eigenlijk wel klaar mee bent.

Interessant? Delen met je vrienden ››