Facebook Linkedin Twitter
Recept wortel paprika soep: Recept wortel paprika soep

Recept wortel paprika soep

De kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! zijn er dol op. Soep! Want het is de manier om meer groentes binnen te krijgen en kinderen vinden soep vaak ook lekker. Daarom zijn wij dus fan van soepen deze hieronder is ook weer erg lekker. Zo klaar en makkelijk in te vriezen, wat ook erg handig is voor drukke dagen. Deze soep is heerlijk als lunch gerecht, maar kan ook wel een keer als avondmaaltijd met een volkoren boterham er bij. Of als tussendoortje op een koude dag.

Recept: wortel-paprika soep:wortels in je soep

Wat heb je nodig

  • 1 grote wortel (winterpeen)
  • 2 stuks oranje paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 1/1.5 bouillonblokjes
  • 1 aardappel
  • beetje olie
  • peper naar smaak
  • 1 liter water

Wat moet je doen

Schrap de wortel en snijd de wortel in stukjes. Snijd ook de paprika in stukjes en schil de aardappel en snijd ook deze in blokjes. Verhit olie in de pan en roerbak de wortel, paprika’s, aardappelblokjes  en knoflook (pers). Dan vuur laag en even lekker laten sudderen. Voeg water toe, totdat de groente net onder staat en breng aan de kook. Voeg de bouillonblokjes toe. Laat even 10 minuten koken. Pureer met staafmixer en voeg dan (eventueel) rest van het water bij, laat nog even goed pruttelen en dan is je soep klaar. Maak op smaak met wat peper naar smaak.

Als je kind overgewicht heeft kun je je als ouder daar behoorlijk zorgen over maken.En terecht, want overgewicht heeft invloed op de gezondheid van je kind. Maar ook op mentaal gebied kan je kind het zwaar hebben en dat is als ouders lastig om te zien.De kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! zijn gespecialiseerd en weten ook hoe zij pesten bespreekbaar kunnen maken. Daarnaast is de methode niet alleen gericht op eten en gewicht maar ook op zelfvertrouwen en het zelfbeeld. En dat alles op een kindvriendelijke manier.Neem contact op als je meer wilt weten.

Interessant? Delen met je vrienden ››