Facebook Linkedin Twitter
Recept zonnige wraps: Recept zonnige wraps

Recept zonnige wraps

Deze zonnige wraps zijn heerlijk in het voorjaar of de zomer. Lekker fris en vrolijk. Bovendien natuurlijk zoals je gewend bent van de kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! ook heel erg lekker en gemakkelijk te maken. Met volkoren wraps is het gerecht meteen een stukje gezonder. Ook als je kind overgewicht heeft en wil afvallen is dit recept een prima lunch. Er zitten lekker wat groentes in, er worden volkoren wraps gebruikt en de kipfilet is lekker mager. Mayonaise is misschien niet het eerste dat je gebruikt als je wilt afvallen maar als je een beetje neemt kan het prima. Goede mayonaise bevat ook voedingsstoffen, waaronder de juiste vetten.

Zonnige wraps (4 p.)

avocado in wrap gezond voor kind met overgewichtWat heb je nodig

  • 2 eetlepel mayonaise
  • 125 ml. zure room
  • 1 gerookte kipfilet
  • 1 rode ui
  • 3 wortels
  • 1 avocado
  • paar bosuitjes
  • paar stengels bieslook
  • 8 volkoren wraps

 Wat moet je doen

Meng de mayonaise met de zure room, het zout en peper en de bieslook. Snij de kipfilet in reepjes, net als de ui, avocado, bosui en wortel. Meng alles goed door elkaar, met de dressing en vul de wraps.

Dit recept kwam ik eens tegen op internet, geen idee meer waar helaas. Alleen al van de naam werd ik vrolijk! Maar ook de smaak is heerlijk.

Waarom avocado

Veel mensen denken dat de avocado je dik maakt, het is tenslotte een vette vrucht. Het klopt dat de avocado redelijk wat calorieën bevat: zo’n 170 tot 180 per halve (100 gram), maar de vetten in de avocado zijn vooral gezond. Het betreft oliezuur, een enkelvoudig onverzadigd vet dat gunstig is voor het cholesterol. Daarbij krijg je dankzij de avocado ook veel vezels binnen. Naast gezonde vetten en vezels zit de avocado ook vol met vitaminen en mineralen. Het is een goede bron van kalium en magnesium en vitamine A, B1, B2, B6, C, E en foliumzuur (B11). Vooral het mineralengehalte is erg hoog: bijna drie keer zoveel als in de meeste andere vruchten. Dankzij snelle koolhydraten, eiwitten en mineralen zorgt de avocado voor een snel herstel na het sporten. Dus eet gerust af en toe eens een avocado.

De kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! weten heel veel van gezond eten af, en heel veel van kinderen. Dus heeft je kind overgewicht en wil je daar samen aan werken dan ben je bij ons op het juiste adres. Maak gerust een afspraak.

Interessant? Delen met je vrienden ››