Facebook Linkedin Twitter
Recept : Zuurkoolschotel

Zuurkoolschotel

Niet alle groentes vind je even lekker, je kind trouwens ook niet. Maar tussen niet lusten en niet lekker, zit een wereld van verschil. De manier van bereiden heeft invloed op de smaak. Kook dus eens op een andere manier. Grillen, bakken, stomen, de smaak veranderd echt!

Probeer het maar eens. En begin dan eens met dit recept. Zuurkool wordt meestal als stamppot gegeten, maar het kan dus ook anders:

Zuurkoolschotel recept (4 pers.)

Wat heb je nodig?

  • 500 gram aardappels
  • 400 gram mager rundergehakt
  • 350 gram zuurkool
  • peper
  • zout
  • halfvolle melk
  • klontje roomboter
  • blikje ananas
  • paneermeel (of zelf maken van beschuit/ oud brood)

Wat moet je doen?

  1. Aardappelen koken met zout, puree maken met warme melk en boter.
  2. Op smaak brengen met peper en zout.
  3. Gehakt rul bakken.
  4. Zuurkool gaar koken.
  5. Ovenschaal inwrijven met boter.
  6. Leg hierin achtereenvolgens: Laagje puree, daarop zuurkool, gehakt en ananas en afdekken met de rest van de puree.
  7. Bestrooi de bovenkant met paneermeel en leg hier en daar een klontje boter.
  8. In hete oven van 250 graden C. voor een bruin korstje. (45 minuten)

Eet smakelijk!

Ook een lekker recept? Deel het met ons. Of heb je dit recept voor zuurkoolschotel gemaakt en wil je je commentaar met ons delen, ook dat mag. graag zelfs!

 

Interessant? Delen met je vrienden ››