Facebook Linkedin Twitter
Sinterklaas en overgewicht kinderen: Sinterklaas en overgewicht kinderen

Sinterklaas en overgewicht kinderen

sinterklaas en afvallenIeder jaar komt hij weer, en dat is maar goed ook want de kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! kijken naar hem uit en jij vast ook. Toch?! Behalve dan naar het vele snoepgoed. Ja, de kinderen vinden het heerlijk en snoepen het liefst de hele dag door. Maar voor ouders kan dat soms knap lastig zijn. Want hoe ga je daar als ouder mee om. Je wilt tenslotte ook niet geen spelbreker voor je kinderen zijn… En wat als je kinderen overgewicht hebben, hoe ga je dan om met al dat snoepgoed?

Ja of nee

De komende periode staan bol van de lekkernijen. Vanaf Sint Maarten naar sinterklaas en van kerst tot aan oud en nieuw kunnen we als we dat willen iedere dag wel aan het snoepgoed. Maar ja, de vraag is inderdaad wil je dat? Kinderen zeggen waarschijnlijk volmondig ja, ouders kiezen liever voor nee. Best wel lastig dus, want ouders willen natuurlijk ook niet de hele tijd de gemene volwassene zijn waar niets van mag.

Regels, ook tijdens Sinterklaas.

Stel daarom samen met je kinderen regels op over snoep. Niet alleen voor nu, maar voor het hele jaar. Maar nu wel helemaal! Snoep is een extra iets en behoord niet standaard op je menu te staan. Leg aan je kinderen uit dat je graag wilt dat er gezond wordt gegeten. Leg daar de nadruk op, op het positieve en niet op het negatieve. Dus niet, snoep is slecht voor je, of van snoep word je dik. Ook tijdens feestdagen als Sint Maarten, Sinterklaas en kerst gelden de regels die je samen hebt gemaakt. Door je kind bij het bedenken te betrekken is de kans op succesvol opvolgen groter.

Kinderen die zich vervelen

Je kunt het je haast niet voorstellen tijdens de drukke periode die eraan komt, maar toch vervelen kinderen zich wel eens. En helaas kan vervelen leiden tot extra snoepen. Probeer dat te voorkomen door wat leuke knutselactiviteiten voor te bereiden. Wij geven je hier alvast een leuke tip: http://bit.ly/17YReHI De sinterklaas papertoys van Studio Momoki. Leuk om te maken. Ook samen pepernoten bakken is een aanrader. Leuk om te doen, maar ook zeker goed voor kinderen om te zien wat er allemaal ingaat aan ingrediënten. Bovendien, iets waar je moeite voor hebt gedaan, daar ben je zuiniger op. Dus eten ze het minder van en genieten ze er meer van. Hier vind je een lekker recept.pepernoten afvallen

Streng voor kinderen

Ouders willen niet de hele tijd nee moeten zeggen, dat voelt vaak niet prettig. Maar toch is het wel je taak als ouder om af en toe nee te zeggen. Je kind kent zijn eigen grenzen nog niet. Kan ook niet de gevolgen van teveel snoep overzien. Belangrijk dus om als ouder die grenzen aan te geven. Leg uit dat snoep wel mag, maar niet altijd. Dat gezond eten eerst moet en dat snoep beperkt mag worden gegeten. En kinderen vinden het helemaal niet erg dat wij af en toe streng zijn. Regels geven duidelijkheid en de meeste kinderen vinden dat erg fijn, die duidelijkheid.

Meer dan snoep

Leer je kind dat Sinterklaas, en ook kerst meer is dan alleen maar eten en snoep. Het gaat om het samen zijn, de gezelligheid, het samen delen. Ga gezellig samen sinterklaas-knutsels maken om het huis te versieren. Bak die pepernoten en geniet vooral van het samen leuke dingen doen. Wees duidelijk en dus af en toe streng, maar bedenk dan wel dat je kind dat nodig heeft. Onbeperkt laten snoepen is voor geen enkel kind goed, ook niet voor volwassenen trouwens.

Hoe ga jij om met die snoepberg rond de feestdagen? Geef je toe of zeg je af en toe ook eens nee tegen je kinderen? Laat het ons hier weten. Misschien heb jij ook nog tips voor ouders. Ook die horen we graag van je. En mocht je hulp nodig hebben, neem gerust contact op met ons om een afspraak in te plannen.

 

Interessant? Delen met je vrienden ››