Facebook Linkedin Twitter
Stress

Stress

Wat voor de een een makkie is, ervaart de ander als stress. Sommige mensen praten bijvoorbeeld heel gemakkelijk in het openbaar en voor grote groepen. Als dat echter niet jouw ding is, kan zo’n moment voor behoorlijk wat stress zoeken. Stress is niet goed voor je lichaam, het vergroot de kans op veel aandoeningen. Het advies is dan ook vermijd stress. Maar ja…dat is makkelijker gezegd dan gedaan!

Hectiek de baas

De hectiek van elke dag. Wie heeft dat niet? Werk, kinderen, partner, school, overal wordt er een beroep op je gedaan. Maar hoe zorg je ervoor dat je rustig blijft, dat je geen stresskip wordt.

kindereetcoachMijn antwoord hierop is Yoga.

Yoga zorgt namelijk voor ontspanning. Dat wisten de mensen in India al eeuwen geleden. Door middel van diverse houdingen en ademoefeningen komt je tot rust in hoofd en lichaam, je ontspant..

In het begin zullen de oefeningen niet helemaal lukken, maar doe het op je eigen tempo. Het gaat niet om het resultaat maar om de oefening zelf (de reis er naartoe).

Ga op zoek naar een goede yogadocent die bij jou past. De docent moet begrijpen waarom jij naar zijn les komt. Ook dient hij/zij rekening te houden met eventuele beperkingen.

Een aantal leuke bijkomstigheden van yoga zijn een soepel en krachtig lichaam en een verbeterde concentratie.

Stress, invloed op eetgedrag en gewicht

Stress heeft invloed op je eetgedrag en dus ook je gewicht. Nou zal je in een geval van acute stress niet direct gaan eten maar met name langdurige stress kan invloed hebben. Veel mensen gaan meer eten van langdurige stress. Minder goed voor zich zelf zorgen tijdens een periode van stress. Yoga geeft zeker dan ontspanning en dat is erg prettig.

Bewust wording

Tevens word je jezelf meer bewust van je lichaam. Dit bewustzijn kun je doortrekken naar je dagelijkse leef- en eetpatroon. Je kunt je gemakkelijker afvragen: heb ik dit wel nodig, wil ik dat wel?

Heb ik die hele zak chips nodig om mijn trek in zout te stillen of kan het ook met een handje?

je ziet het yoga heeft invloed en misschien wel meer dan je dacht. Probeer het een keer uit zou ik zeggen. Deel hieronder je ervaringen of tips. We horen het graag van je.

Interessant? Delen met je vrienden ››