Facebook Linkedin Twitter
Uitstel gedrag

Uitstel gedrag

Uitstel gedrag? Van uitstel komt afstel. Tenminste dat zeiden ze vroeger tegen mij als ik weer eens iets dat moest worden gedaan wilde uitstellen. Want ik ben goed in uitstellen. Prettig, als je ergens goed in bent. Maar uitstellen kan je ook opbreken. Wat moet dat moet immers?!

Eigenlijk moet ik nu boodschappen halen maar…ik heb geen zin. Dat kan natuurlijk een keer gebeuren, geen zin hebben. Geeft niets, we hebben nog voldoende in huis om de avond door te komen en wellicht heb ik morgen wel zin om die boodschappen te gaan halen.

Uitstel gedrag prettig!

Geen zin hebben is soms wel prettig, even lekker de boel de boel laten en gewoon rustig aan doen. Niets mis mee, als het af en toe gebeurt natuurlijk. Want heb je vaker last van uitstel gedrag dan kan dat behoorlijk lastig zijn. “Van uitstel komt afstel “zei mijn oma altijd en dingen die “moesten” worden gedaan werden dan ook meteen aangepakt. Niet uitstellen maar aanpakken. Tja de één is wat fanatieker dan de ander. Zo is de aard van het beestje.

Gedrag veranderen

Gedrag is moeilijk om te veranderen. Vaak sluipen gewoontes erin en ben je je helemaal niet bewust van bepaald gedrag. Je doet gewoon wat je altijd doet. Je gedrag is van grote invloed op je gewicht en door je gedrag aan te passen verandert je gewicht, vaak positief. Bij Spruitjes en Zo! nemen we je gedrag dan ook altijd mee. Je gedrag aanpassen is lastig, herkennen van bepaalde gedragspatronen ook. Door samen met een coach aan de slag te gaan, leer je om objectief naar je eigen gedrag te kijken. En dat kan heel verhelderend werken. Misschien herken je het uitstellen bij jezelf namelijk helemaal niet.

Zo leer je je eigen valkuilen te herkennen, momenten waarop jij ”de fout” ingaat.

Meer dan minder eten

Afvallen is veel meer dan minder eten. Met alleen minder calorieën kom je er niet. Je gedrag aanpassen, je leefstijl veranderen, weten waarom jij de dingen doet zoals je ze doet….dat helpt om te bereiken wat je wilt.

Bij Spruitjes en Zo! weten we dat al lang en daarom werken we ook op een andere manier dan diëten. Bij onze begeleiding gaan we op een creatieve manier aan de slag. Door middel van leuke en creatieve opdrachten  leer je je gedrag te herkennen en…te veranderen! Want soms moet je veranderen om je doel te bereiken. Immers, als je altijd blijft doen wat je altijd deed, krijg je ook wat je altijd kreeg! Dus als je niet krijgt wat je wilt is het misschien tijd om eens op een andere manier aan de slag te gaan. Met de Spruitjes en Zo! manier misschien.

Zo, en nu ga ik toch maar die boodschappen halen. Want ik blijf de stem van mijn oma maar horen ”Van uitstel komt afstel!” Dus niets uitstellen vandaag, maar doen!

Interessant? Delen met je vrienden ››