Facebook Linkedin Twitter
Vaderdag

Vaderdag

Vaders houden over het algemeen wel van lekker eten. Bij ons in huis roept mijn man en vader van onze kinderen in ieder geval het hardst “ja lekker!”als ik een dagje geen zin heb om te koken en chinees voorstel. Veel mannen hebben overgewicht. Het wel bekende bierbuikje. Niet altijd door bier veroorzaakt, maar toch gevaarlijk en zeker geen charmant gezicht. Al wordt overgewicht bij mannen over het algemeen meer geaccepteerd dan overgewicht bij vrouwen. Kijk maar eens in de media. Linda de mol kreeg heel de pers over zich heen omdat ze een gemiddelde maat van kleding heeft in plaats van een strak maatje 34, maar topkok Herman den Blijker en Paul de Leeuw, om maar eens twee wat meer gevulde mannen op te noemen, schuddebuiken gezellig door de studio’s zonder dat de roddelpers zich daar druk over maakt. Oneerlijk, absoluut! Maar vandaag gaan we niet zeuren want de mannen moeten in het zonnetje worden gezet. Verwend worden, omdat Vaderdag in het verschiet ligt. Dus doe ik een oproepje aan alle kinderen van al die vaders. Geef je vader eens een gezonde Vaderdag! Want al roepen we heel hard dat ouders het goede voorbeeld moeten geven…Ik ben er van overtuigd dat de kids wel weten hoe het moet en dat zij maar eens het goede voorbeeld moeten geven.

Dus, voor alle vaders dit jaar een vers geperst glaasje sinaasappelsap en volkoren boterhammetjes met mager beleg als ontbijt. Denk aan kipfilet, rosbief of lekker jam. Ook de lunch serveren we gezond. Misschien een zelf gemaakte groente soep met balletjes van tartaartjes in plaats van gehakt, omdat dit ook weer in de calorietjes scheelt. Met erbij natuurlijk weer die overheerlijke en super gezonde volkoren boterhammen. Bij het avondeten verwennen we vader natuurlijk ook met een gezonde maaltijd. Zelf geschilde aardappelen met verse groente en een klein stukje vlees. Vooral het laatste zal door de meeste vaders erg worden gewaardeerd.

Wil je papa tussendoor ook lekker verwennen geef hem dan eens een bakje fruit of een bakje kwark.
Natuurlijk is iets samen doen met je vader erg gezellig, dus trek er op uit met je vader en fiets lekker een stuk samen of maak een lange wandeling. Misschien naar het zwembad, een wedstrijd baantjes trekken houden.

En mocht je vader vragen waar hij dit allemaal aan te danken heeft dan zeg je maar, “Omdat ik zoveel van je hou!”

Interessant? Delen met je vrienden ››