Facebook Linkedin Twitter
vakantie, waterpret: Vakantie, waterpret

springend meisje in plas is waterpret

Waterpret

Overgewicht is voor niemand leuk, al helemaal niet voor kinderen. Eten is vaak een grote verleiding en vaak eentje die lastig is te weerstaan. Maar als je ergens lekker mee bezig bent dan denk je vaak helemaal niet aan eten of snoepen. Verveling is een veel voorkomende reden om extra te gaan eten. Je hebt niets te doen en voor je het weet loop je even naar de kast. Even kijken of er nog iets is, en ja hoor…er is altijd nog wel iets.

Ook voor kinderen geldt dat afleiding heel goed werkt om minder te snoepen. Als ze lekker aan het spelen zijn dan vragen ze niet om snoep dan zijn ze gewoon heerlijk bezig. In de zomer is er genoeg te doen, zeker als het lekker weer is en om af te koelen geven wij, de kindereetcoaches van Spruitjes en Zo! je een aantal super leuke spelletjes met water.

  • Lopende band

Zet alle kinderen zittend achter elkaar in een rijtje. Iedereen heeft een plastic bekertje in zijn hand. Bij het kind dat als eerste in de rij zit, staat een bak met water en bij het achterste kind een lege bak. Nu is het de bedoeling dat ze het water over het hoofd doorgeven naar de ander door dit over te gieten. Het kind dat er achter zit moet het opvangen om zoveel mogelijk weer door te kunnen geven. Leuk ook in twee teams in wedstrijd vorm te doen en te kijken wie het meeste water doorgeeft.

  • Flessenvoetbal

Wie kent het niet. Twee spelers of meer, met een fles met water zonder dop achter zich. Voetbal en trappen maar. Probeer de fles van de ander om te schoppen. Wordt je fles omgegooid zet hem dan snel weer overeind. Wie zijn fles is als eerste leeg en heeft de wedstrijd verloren?

  • Sponzen tikkertje

Een bak water en sponzen. Een kind is de tikker en gooit mensen af. Word je geraakt dan ben je nat en af en mag jij de tikker zijn.

  • Water race

Wie kent de race niet met een lepel en een aardappel of ei? Voor dit spelletje gebruik je echter geen eetlepel maar een grote soeplepel en moet je zo snel mogelijk een parcours afleggen naar een lege emmer aan de andere kant. Wie als eerste in een bepaalde tijd het meeste water overbrengt heeft gewonnen.

  • Waterglijbaan

Met een langwerpig stuk zeil van enkele meters lang kun je een eigen waterglijbaan maken. Leg het stuk plastic bij voorkeur op een zachte ondergrond, bijvoorbeeld op een grasveld. Van een heuveltje af gaat de glijbaan nog sneller. Sproei het plastic nat met een tuinslang, en blijf het goed nathouden voor het beste effect. Voeg er eventueel groene zeep aan toe. Kinderen nemen een aanloopje en mogen zich op hun buik over de waterglijbaan laten glijden. Let op; gebruik geen chloor want dan kunnen er brandwonden ontstaan!

  • de spons

Laat de kinderen op hun rug liggen met hun benen omhoog. Je maakt een spons goed nat en het eerste kind klemt de spons tussen zijn of haar voeten. Nu geeft hij of zij de spons door naar het volgende kind, dat de spons ook weer met zijn of haar voeten moet pakken. Gegarandeerd pret want de kinderen worden natuurlijk kletsnat!kinderen hebben waterpret

Veel waterpret!

Onze kindereetcoaches weten naast deze afleidingsspelletjes nog veel meer handige weetjes voor ouders van kinderen met overgewicht. Wil je meer weten neem dan zeker contact op met een kindereetcoach in jouw buurt. Ga eens op gesprek en laat je inspireren.

Interessant? Delen met je vrienden ››