Facebook Linkedin Twitter
Veranderen.

Veranderen! Want het kan anders!

 

kindereetcoachSoms wil je iets veranderen, meestal omdat het oude je niet bevalt of zelfs irriteert. Hoe groter de irritatie hoe groter de motivatie om te willen veranderen. Soms moet je anders, vanwege gezondheidsredenen. Veranderen is lastig, we zitten vaak zo heel erg vast in gewoontes. Onze hersenen werken niet altijd mee, verbindingen in die hersenen zijn vaak zo sterk dat het heel veel tijd kost om een verandering door te voeren. Toch kan het wel, veranderen.

 

Neem de tijd om te veranderen!

 

Als we een kind leren fietsen trekken we daar tijd voor uit. We leggen rustig uit hoe het moet en motiveren het kind om het nieuwe te proberen, ook al is het spannend. We lopen mee met de eerste meters en geven het kind vertrouwen in eigen kunnen. We leren het kind iets nieuws, namelijk fietsen. Maar wat als we zelf iets nieuws willen, als we zelf een verandering nodig hebben. Meestal hebben we dan niet zoveel geduld en moet het direct goed gaan. We gunnen onszelf bijna geen tijd om het nieuwe te leren. We verwachten het meteen te kunnen…

 

Veranderen? Maak het niet te groot!autisme

 

Als we eenmaal hebben besloten dat het anders moet, dan moet het ook meteen en meteen groots worden aangepakt. Willen we afvallen omdat de kilo’s teveel zijn geworden dan storten we ons vaak vol overgave op een dieet. We zetten onszelf op rantsoen en gaan overmoedig te werk in de sportschool. We stellen onszelf een doel dat zo groot is dat het vrijwel onhaalbaar is. Maak het klein, start met kleine haalbare veranderingen. Eet je nu te weinig fruit, dan is het doel om per dag 2 stuks fruit te eten een heel mooi doel. Is dat gelukt, dan ga je weer verder naar je volgende doel, zo werk je stap voor stap naar je uiteindelijk “grotere” doel toe. Dat kost inderdaad tijd. Maar wees eerlijk, die kilo’s zaten er ook niet in een dag op, en ze zullen er dus ook niet in een dag af gaan.

 

Veranderen? Vraag hulp!

 

Veranderen is lastig en kost veel tijd en geduld. Veel mensen beginnen vol enthousiasme maar vervallen na een tijdje weer in hun oude gewoontes. Het is goed om professionele hulp in te schakelen als je wilt veranderen. Wil je je haardracht veranderen dan ga je immers ook naar een kapper? Waarom dat zelf lopen aanmodderen als je wilt afvallen? Een goede gewichtsconsulent of diëtiste kan je helpen om je doel te behalen. Omdat veranderen tijd kost zijn de trajecten vaak lang en is het moeilijk om al die tijd gemotiveerd te blijven. Bovendien word je vaak afgeleid door de dagelijkse dingen. Je bent niet altijd meer bewust bezig. Juist dan is het goed om hulp te vragen, op die manier ben je op gezette tijden even wel weer bewust bezig en wordt je weer gemotiveerd.

 

Wil jij graag afvallen met behulp van een goede coach en op een leuke manier? Klik dan hier om jouw coach te vinden.

Interessant? Delen met je vrienden ››