Facebook Linkedin Twitter
Voeding rondom de zwangerschap: Voeding rondom de zwangerschap

Voeding rondom de zwangerschap

ook voor voedingsadvies tijdens je zwangerschap Spruitjes en Zo!Zwanger zijn is natuurlijk prachtig, deze kindereetcoach mocht het zelf drie keer meemaken en drie keer was dat een hele bijzonder ervaring. Och, niet alleen leuk hoor persoonlijk ben ik nogal veel en vaak misselijk geweest tijdens mijn zwangerschappen. Niet alleen in de ochtend maar de hele dag door, en niet alleen de eerste drie maanden maar iets langer. Het hoort erbij zeiden ze. Maar gelukkig zijn er wel een paar trucjes die werken, voeding die je ondersteunt tijdens die periode.

Voeding rondom de zwangerschap: zwangerschapskwaaltjes

De kindereetcaoches van Spruitjes en Zo! bieden ook hulp als je met vragen zit over voeding tijdens je zwangerschap, of als je tegen zwangerschapskwaaltjes aanloopt. Speciaal voor aanstaande moeders is er een werkboek ontwikkeld waar ook die kwaaltjes in zijn opgenomen. Want die roze wolk is niet altijd roze en soms is zwanger zijn helemaal niet zo gezellig. Obstipatie, misselijk, aambeien, maagzuur of een candida infectie. Allemaal zaken die kunnen spelen tijdens je zwangerschap, en heel fijn, allemaal zaken waarbij voeding van invloed kan zijn.

Voeding rondom de zwangerschap: de experts

Naast onze eigen ervaringen  hebben we voor deze werkboeken natuurlijk ook overleg gehad met verloskundigen en kraamverzorgsters, zij werken tenslotte dagelijks met zwangere en pas bevallen vrouwen.  Dat maakt dat er in deze werkboeken veel aandacht is voor voeding. Niet alleen voor tijdens je zwangerschap maar ook over voeding voor je zwangerschap en na je bevalling. Daarnaast zijn al onze coaches goed opgeleid en hebben zij aanvullende opleidingen gedaan ook op het gebied van voeding rondom de zwangerschap.  Tijdens de opleiding Kind en Voeding komt dit onderwerp uitgebreid aan bod, en dat is ook goed want voeding is van grote invloed voor, tijdens en na de zwangerschap. Als moeder kun je voor, tijdens en na de zwangerschap echt een positieve bijdrage leveren voor je kindje door te investeren in de juiste voeding.

Voeding rondom de zwangerschap: de begeleiding

Als er één moment is waarop gezond eten nog belangrijker is dan normaal dan is het wel tijdens je zwangerschap.  Maar wat is gezond, moet je extra eten tijdens je zwangerschap? Zijn er verboden voedingsmiddelen en hoe kun je die zwangerschapskwaaltjes de baas worden? Hoe kan voeding je helpen na je bevalling en tijdens de borstvoeding? Al die vragen komen aan bod tijdens drie afspraken. Daarnaast wordt er ook een voedingsanalyse gemaakt zodat je inzicht krijgt in wat je nu eet en drinkt en of dat goed is of dat er wellicht ruimte is voor verbetering. Neem gerust contact op met een kindereetcaoch van Spruitjes en Zo! wanneer je met vragen over voeding rondloopt voor, tijdens of na je zwangerschap.

 

 

Interessant? Delen met je vrienden ››