Facebook Linkedin Twitter
Weekendtopper: shoarma

Weekendtopper shoarma (4 p.)

In het weekend willen we natuurlijk lekker eten, maar het moet ook een beetje makkelijk zijn en anders dan door de weeks. Vaak wordt er friet gegeten in het weekend. Dat kan, maar wij laten je zien dat je heel gemakkelijk net even een beetje gezonder kunt eten.

Wat heb je nodig

  • 300 gram kipfilet
  • 4 volkoren pita broodjes
  • shoarmakruiden (naar smaak)
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • ijsbergsla

Wat moet je doen

Snijd de kipfilet in dunne reepjes en kruid ze met de shoarmakruiden. Was de paprika’s en snijd deze in stukjes. Bak de reepjes kipfilet in een beetje olie lekker bruin, voeg de stukjes paprika toe en bak deze mee. Bereid de volkoren pitabroodjes volgens de verpakking en snijd ze doormidden, vul ze met de ijsbergsla en daarna met de kip met paprika.

Knoflooksaus

Wat heb je nodig

  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • wat vers geknipte bieslook
  • 0,5 theelepel  honing
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst (meer kan natuurlijk als je dat lekker vindt)

Wat moet je doen

Doe de eetlepels mayonaise in een kom en roer er de Griekse yoghurt doorheen om de mayonaise iets dunner te maken. Voeg bieslook, knoflook en een klein beetje honing toe en roer alles goed door. Je kunt de saus nu direct gebruiken, of goed afgedekt in de koelkast bewaren.

Zelf frietjes maken (4 p.)

wat heb je nodig

  • 3 a 4 grote zoete aardappelen
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl komijn
  • beetje zout

Wat moet je doen

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de zoete aardappels en verwijder oneffenheden met een mesje. Je kunt de aardappels schillen maar het hoeft niet. Snijd de zoete aardappel in plakken en vervolgens in repen van ongeveer 0,5 cm dikte. Doe de frietjes in een kom en voeg alle specerijen toe. Hussel alles goed door elkaar. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en stort de friet daarop. Verdeel een beetje over de bakplaat. In de oven bakken voor ongeveer 25-30 minuten. Tussentijds even een paar keer schuiven, zodat de frietjes aan alle kanten bruin worden.

Zo zie je maar, je kunt heel lekker en een stuk gezonder eten. Geen enkel probleem. Nou bevat deze maaltijd wel wat groente maar natuurlijk niet genoeg. Ook dat is geen probleem, serveer voor de lunch een lekkere pan soep. Zo krijgt iedereen gewoon voldoende groente binnen, ook in het weekend.

Interessant? Delen met je vrienden ››