Facebook Linkedin Twitter
Wij en overgewicht kinderen

Wij en overgewicht kinderen

Overgewicht kinderen. Helaas komt het steeds vaker voor. Kinderen met overgewicht is lastig, je kunt en mag kinderen niet op dieet zetten. Maar wat dan wel, want dat er iets moet worden gedaan aan het overgewicht van kinderen is duidelijk. Bij Spruitjes en Zo! bieden we een oplossing voor het overgewicht bij kinderen. Niet door een dieet maar door het inzetten van mooie coachingsmaterialen en werkboeken die speciaal voor kinderen en jongeren zijn ontwikkeld.

Wij en overgewicht kinderen: Het verhaal achter Spruitjes en Zo!

1212 EVA1134 spruitjes enzoGraag wil ik je wat meer vertellen over ons en onze methode. De methode Spruitjes en Zo! is ontwikkeld door mij, Natasja Wildeman. Ik ben gediplomeerd gewichtsconsulent en kindercoach met de specialisatie Kind en Voeding. Die combinatie maakt dat dit programma succes heeft. Sinds 2009 werk ik als gewichtsconsulent in mijn praktijk Het Voedingsadviescentrum Zwolle. Regelmatig kreeg ik van volwassenen die ik begeleidde de vraag of ik  ook hun kinderen kon helpen om van hun overgewicht af te komen. Natuurlijk wilde ik deze kinderen helpen maar al snel kwam ik er achter dat de methode die ik voor volwassen gebruikte helemaal niet geschikt was voor kinderen met overgewicht. Omdat ik kinderen met overgewicht graag goed wilde helpen ben ik Spruitjes en Zo! gaan ontwikkelen. Een methode die kindvriendelijk is, oplossingsgericht werkt en kinderen met overgewicht beslist niet op dieet zet. Om zo veel mogelijk kinderen en ouders de kans te geven om te profiteren van de Spruitjes en Zo! methode, is deze sinds 2011 beschikbaar op verschillende locaties in ons land. Steeds meer ervaren en deskundige gewichtsconsulentes en diëtistes werken met het programma Spruitjes en Zo! En daar ben ik maar wat trots op! Kijk  onder het kopje ‘Coaches’ of er ook bij u in de buurt een Spruitjes en Zo! coach is.

Wij en overgewicht kinderen: De coaches van Spruitjes en Zo!

De coaches van Spruitjes en Zo! zijn allemaal gediplomeerd gewichtsconsulent of diëtiste. Daarnaast hebben zij een aanvullende opleiding gedaan op het gebied van kinderen en voeding en hebben zij de module, “oplossingsgericht werken bij kinderen met overgewicht”  volgens de Spruitjes en Zo! methode gevolgd. Hierdoor ben je altijd verzekerd van een goede en deskundige begeleiding. En dat is natuurlijk wel zo prettig want als ouder wil je het aller beste voor je kinderen.

Wij en overgewicht kinderen: Waarom?

Kinderen hebben de toekomst. En een kind dat tijdens de kindertijd overgewicht heeft, wordt, als er niet aan wordt gedaan, straks een volwassene met obesitas. Ik, en met mij de vele andere kindereetcoaches van Spruitjes en Zo!, weet dat het anders kan. Bij Spruitjes en Zo! kunnen wij je helpen om je kind weer op een gezond gewicht te krijgen. Kunnen wij jou helpen je kind gezonder op te voeden. Niet door een wijzend vingertje, maar door samen met jou als opvoeder te kijken naar hoe het anders kan.

Gratis E-book!

Meer inspiratie opdoen thuis? We hebben ook een E-book en die is gratis! Wil je hem hebben vul dan ons contactformulier in. Vermeld “gratis E-Book” Je schrijft je dan meteen ook in voor onze super leuke digitale tips & tricks die maandelijks verschijnt. Je zit nergens aan vast, opzeggen kan altijd. Onderaan iedere tips & tricks wordt die mogelijkheid aangeboden.

Interessant? Delen met je vrienden ››