Facebook Linkedin Twitter
Workshop Kraamzorg

Gezond eten tijdens de kraamperiode
Workshop Kramen en voeding

De kraamtijd is voor een gezin één van de mooiste, meest emotionele maar ook drukste periodes om mee te maken. Als kraamverzorgende is het deels aan u om deze periode zo soepel mogelijk te laten verlopen. U maakt een paar dagen onderdeel uit van het gezin. Een unieke positie. Ouders vertrouwen erop dat u er voor hen bent om te helpen met de allerbeste start.
Gezonde voeding speelt in de kraamperiode een belangrijke rol. Voor het herstel van de vrouw; en nog eens extra wanneer zij voor borstvoeding kiest. In de praktijk blijken vrouwen met overgewicht gemiddeld meer moeite te hebben met borstvoeding. Deze komt vaak later – en in sommige gevallen helemaal niet – op gang. Daarnaast kan de herstelperiode bij overgewicht langer duren.

Spruitjes en Zo! is een landelijk netwerk van voedingsconsulenten, gespecialiseerd in gezinsbegeleiding en -ondersteuning. Via verschillende begeleidingsprogramma’s bieden wij deze ondersteuning voor het gezin in elke samenstelling en levensfase. Dus zeker ook tijdens de zwangerschap en de kraamperiode.

Naast de begeleiding van zwangeren en kraamvrouwen, ondersteunen wij ook kraamverzorgsters tijdens hun werkzaamheden. Daarom hebben wij voor u de workshop Kramen en Voeding ontwikkeld. Tijdens deze workshop bieden wij u als kraamverzorgster meer kennis over gezond eten in combinatie met borstvoeding en reiken wij handvatten aan om overgewicht bespreekbaar te maken.

Workshop Kramen en voedingzwangerschap

Onderwerpen
• Gezonde voeding tijdens de kraamperiode
• Hoe signaleert u overgewicht of een slecht eetpatroon?
• Hoe heeft gezond eten invloed op de borstvoeding?
• Bespreekbaar maken van overgewicht binnen het gezin
• Ervaringen delen met collega’s
Tijdsduur: 2.5 uur
Kosten: 32.50 euro p.p.

Beschikbaar op :

Locatie Zwolle: 10 oktober 19.30-22.00 en locatie Haren (Groningen) 9 november 19.30-22.00

Interessant? Delen met je vrienden ››