Facebook Linkedin Twitter
Zwangerschap en voeding: Zwangerschap en voeding

Zwangerschap en voeding

Als er één moment in je leven is waarop voeding nog meer aandacht zou mogen hebben dan normaal, dan is het natuurlijk wel tijdens je zwangerschap. Je eet immers niet meer voor alleen jezelf maar ook voor je kindje. Dat betekent niet dat je voor twee moet eten. Wel dat je voor twee moet zorgen!

Als je zwanger bent wil je graag een mooi rond buikje waarmee je kunt pronken. Menig aanstaande moeder is maar wat trots op haar buik. Maar wat als die buik te dik wordt? Wat als je in plaats van de gemiddelde kilo’s veel meer aankomt? Is die buik dan nog iets dat je leuk vindt en waar je trots op bent?

Aankomen tijdens de zwangerschap

Hulp bij voeding en overgewicht zwangerschapAankomen tijdens de zwangerschap is heel normaal. Er zit immers een kindje in je buik en dat weegt ook wat. Ook het vruchtwater en de placenta zorgen voor wat extra gewicht. Bovendien wordt er tijdens de zwangerschap een beetje vet opgeslagen in het lichaam van de aanstaande moeder, als extra reserve voor na de bevalling. Maar hoeveel is goed?

Overgewicht tijdens zwangerschap

Steeds meer verloskundigen zien vrouwen die al aan de start van hun zwangerschap een te hoog BMI hebben, tijdens hun zwangerschap komen deze vrouwen ook nog eens aan waardoor ze al snel in de categorie obesitas vallen. Met alle gevolgen van dien. Want overgewicht tijdens je zwangerschap kan leiden tot allerlei complicaties. Zo hebben zwangere vrouwen met overgewicht meer kans op zwangerschapsdiabetes en ook stijgt het geboorte gewicht van het kindje. Al met al dus raadzaam om je voeding eens goed onder de loep te nemen.

Zwangerschap en voeding

Maar behalve overgewicht zijn er natuurlijk ook de zwangerschapskwaaltjes waar je als aanstaande moeder last van kunt hebben. Wat kan je doen bij misselijkheid, obstipatie of Brandend maagzuur? Wat heb jij als aanstaande moeder precies nodig aan voeding tijdens je zwangerschap. Mag je alles wel eten of zijn er beperkingen? Spruitjes en Zo! ontwikkelde in samenwerking met verloskundigen een mooi traject voor aanstaande moeders.Tijdens drie consulten leer je alles over gezond eten tijdens je zwangerschap. Zodat je zorg draagt voor een goede start. Want als er één moment in je leven is dat je voor gezond moet gaan is het nu wel! Neem contact met een van de kindereetcoaches en maak gelijk een afspraak.

Interessant? Delen met je vrienden ››